Susisiekimo ministerija ir Viešoji policija drauge su šalies savivaldybėmis bei kitomis organizacijomis rugsėjį rengia ypač intensyvią ir įvairiapusišką saugaus eismo akciją "Saugiai į mokyklą, saugiai į namus".

Vairuotojams primenama, kad nuo rugsėjo 1-osios iki balandžio 1 dienos privaloma važiuoti su įjungtomis artimosiomis žibintų šviesomis.

Policijos pareigūnai, pasitelkę policijos rėmėjus, jaunuosius eismo patrulius, Šaulių sąjungos atstovus, pirmąją naujųjų mokslo metų savaitę budės prie mokyklų, kitų vaikų ugdymo įstaigų, vaikų susibūrimo vietų. Kartu su policija dirbs ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovai.

Ypatingas dėmesys bus atkreiptas į pėsčiųjų perėjose ir sankryžose vairuotojų bei pėsčiųjų daromus Kelių eismo pažeidimus. Taip pat bus tikrinama transporto priemonių, organizuotai vežančių vaikus į mokyklą, techninė būklė bei kontroliuojami vairuotojai.

Beje, Susisiekimo ministerija išdalins daugiau kaip 100 tūkst. vienetų atšvaitų Lietuvos mokyklų moksleiviams, kuriems tenka vaikščioti neapšviestais keliais tamsiu paros laiku.

Policijos departamento Eismo priežiūros skyriaus duomenimis, per septynis šių metų mėnesius, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, eismo įvykių šalies keliuose skaičius išaugo daugiau kaip 9 procentais. Šių metų sausio-liepos mėnesiais Lietuvoje iš viso įvyko 3555 eismo įvykiai, kurių metu žuvo 369 žmonės ir net 4440 buvo sužeisti.

Per septynis šių metų mėnesius Lietuvoje dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo 42, o buvo sužeista net 715 žmonių. Daugiau kaip 30 proc. išaugo žuvusiųjų dėl neturinčių teisės vairuoti asmenų kaltės skaičius.

ELTA