Labdaros ir paramos fondas "Rugutė" pasirašė sutartis su Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriais "Omnitel" ir "TELE2" dėl jų abonentų galimybės prisidėti prie sergančiųjų piktybiniais navikais vaikų svajonių išsipildymo siunčiant SMS žinutes. 2 litais prisidėti prie vaikučių svajonių išsipildymo mobiliojo ryšio abonentai galės siųsdami SMS žinutę su žodžiu Rugute numeriu 1338.


     "Kiekvienais metais Lietuvos gyventojai vis daugiau lėšų skiria prisidėdami prie paramos likimo nuskriaustiems vaikams, tačiau dauguma akcijų vyksta tik prieš didžiąsias metų šventes. Vėžiu sergantys vaikučiai šių švenčių gali ir nesulaukti, o kiekviena džiaugsmo akimirkomis praskaidrinta diena jiems ir jų tėveliams yra neįkainojama", - sakė labdaros ir paramos fondo "Rugutė" vadovė Edita Abrukauskienė.

     Fondo vadovė yra labai dėkinga mobiliojo ryšio operatoriams "Omnitel" ir "TELE2", kurie suteikė itin palankias sąlygas ir taikys tik minimalų SMS žinučių administravimo mokestį, o visos likusios lėšos bus skirtos tik vaikučių svajonių išpildymui. Ataskaitos apie šiam projektui surinktas lėšas ir jų panaudojimą bus pateikiamos tinklalapyje www.rugile.com. Šiame interneto tinklalapyje bus galima rasti ir vaikučių, besidžiaugiančių įgyvendintomis svajonėmis, nuotraukas.

     Fondas "Rugutė" jau išpildė kelias piktybiniais navikais sergančių vaikų svajones: mažieji ligoniukai jau džiaugiasi žaisliniais laivais, automobiliais, dviračiu, o didžiausia iki šiol išpildyta svajonė - žaidimų kompiuteris. "Džiaugiamės, kad fondo veiklą remia geri žmonės, kurie asmeniškai padeda išpildyti vaikučių svajones, o mažieji ligoniukai jas vis dažniau patiki mūsų fondui. Deja, visų svajonių išpildyti kol kas negalime, nors jos paprastai ir labai kuklios. Tikimės, kad nuo šiol galimybė paprastai prisidėti prie sergančių vaikučių svajonių išsipildymo padovanos daug džiugesio kupinų akimirkų sergantiems vaikučiams ir suteiks jiems stiprybės įveikti sunkią ligą", - sakė E. Abrukauskienė.

     E. Abrukauskienės teigimu, projektu "Išpildykime vaikų, sergančių piktybiniais navikais, svajones" fondas "Rugutė" siekia ne tik pradžiuginti mažuosius ligoniukus, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į piktybiniais navikais sergančius vaikus.

     Labdaros ir paramos fondą "Rugutė" 2004 m. lapkričio mėn. 29 d. įsteigė piktybiniu naviku sirgusios dukrelės Rugilės netekę Edita ir Dainoras Abrukauskai. Ši šeima sukūrė ir administruoja tinklalapį www.rugile.com, kuriame piktybiniais navikais sergančiųjų vaikų artimieji gali rasti naudingos informacijos apie šią ligą, sergančiųjų slaugą, keistis naudinga informacija.

     Nuo fondo "Rugutė" veiklos pradžios privatūs asmenys ir įmonės į jo sąskaitą pervedė beveik 40 tūkst. litų. Šiomis lėšomis yra nuolat remiamos vėžiu sergančių vaikučių šeimos.

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai