Praėjus 24 metams po pasakiškų vestuvių su princese Diana (Diana) Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis princas Čarlzas šeštadienį Vindzore ves savo gyvenimo meilę Kamilą Parker Boulz (Camilla Parker Bowles). Poros jungtuvės buvo planuotos penktadienį, tačiau dėl Popiežiaus Jono Pauliaus II laidotuvių atidėtos vienai dienai.

Civilinė Čarlzo ir Kamilos sutuoktuvių ceremonija bus uždara ir vyks nedideliame Vindzoro rotušės kambaryje į vakarus nuo Londono. Civilinės metrikacijos biuras pranešė, kad viskas vyks kaip įprasta. Ant stalo netgi nebus pastatyta daugiau gėlių. Sutuoktuvės truks 20 minučių.

Jose dalyvaus tik 28 artimi poros giminaičiai ir draugai. Princas Viljamas (William) ir Kamilos sūnus Tomas Parkeris Boulzas (Tom Parker Bowles) vestuvėse bus liudininkai. Karalienė Elžbieta II (Elizabeth) ir jos vyras princas Filipas (Philip) sutuoktuvėse nedalyvaus. Civilinės metrikacijos biuro darbuotojas Kleiras Viljamsas (Clair Williams), kuris sutuoks porą, pats yra išsiskyręs.

Vestuvių iškilmių kulminacija bus po to vyksiančios pamaldos Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčioje. Šią ceremoniją, britų spaudos vertinimu, savo televizijos ekranuose visame pasaulyje stebės pusė milijardo žmonių. Tarp 800 svečių bus tik keli užsienio karališkųjų šeimų atstovai.

Per pamaldas, kurių metu skambės Bacho (Bach) ir Hendelio (Haendel) muzika, Kenterberio arkivyskupas Rovanas Viljamsas (Rowan Williams) suteiks porai bažnytinį palaiminimą. Anot Bažnyčios taisyklių, prieš tai Čarlzas ir Kamila turės pripažinti kaltę dėl žlugusių savo pirmųjų santuokų.

Po bažnytinės sutuoktuvių ceremonijos karalienė Vindzoro pilyje surengs priėmimą "su šaltais ir karštais patiekalais". Jau ankstyvą vakarą sutuoktiniai išvyks į povestuvinę kelionę į Škotiją.

Čarlzas ir Kamila susipažino 1970-aisiais per polo varžybas. Nors jie vedė kitus partnerius, jų meilės ryšiai buvo nutrūkę tik kelerius metus. Dešimto dešimtmečio viduryje Čarlzas išsiskyrė su Diana, tačiau iš karto po to apie naujas vedybas negalėjo būti ir kalbos, nes britų visuomenė labai skeptiškai vertino Kamilą. Sosto įpėdinis tada tvirtino, jog neketina daugiau vesti.

1999-aisiais Čarlzas ir Kamila pirmą kartą drauge pasirodė viešumoje, 2001 metais visuomenė išvydo pirmąjį jų bučinį. Kai prieš du mėnesius buvo paskelbta apie vestuves, tai buvo vertinama kaip staigmena.

Kamila po vestuvių taps Velso princese, o jei Čarlzas įžengs į sostą - ir karaliene.

Anot apklausų, britai susitaikė su antrosiomis sosto įpėdinio vestuvėmis, tačiau nei Čarlzui, nei Kamilai didelių simpatijų nejaučia. Tik kas trečias britas yra už tai, kad Čarlzas po savo motinos mirties taptų karaliumi.

ELTA