{mosimage}Britų elektronikos specialistai sukūrė specialų diagnostikos prietaisą, fiksuojantį pačius pirmuosius sąrėmius. Keletas elektrodų, uždėtų ant nėščiosios pilvo tam tikruose taškuose, registruoja silpnus elektros impulsus, atkeliaujančius iš gimdos. Jų amplitudė ir dažnis rodo, ar tai jau prasidedantys sąrėmiai, ar atsitiktiniai gimdos susitraukimai.

Rezultatą rodo „šviesoforas“, esantis prietaiso skydelyje: jei užsidega raudona šviesa – iki gimdymo liko mažiausiai 2 savaitės, jei geltona – tai signalas, jog gimdymas gali prasidėti artimiausią savaitę, jei žalia – reikia vykti į gimdymo namus, gimdymas prasidės per artimiausias 2 paras.

Netikslumai nustatinėjant gimdymo datą nėščiosioms sudaro nemažai problemų. Labai dažnai moterys atvyksta į gimdymo namus per anksti. Tikimasi, kad naujasis išradimas leis būsimoms mamoms pačioms stebėti savo būseną ir atskirti paruošiamuosius sąrėmius bei pilvo maudimą nuo tikrųjų sąrėmių. Šis aparatas labai paprastas ir nebrangus (apie 100 svarų sterlingų), kad jį galėtų įsigyti bet kuri šeima.

Šaltinis: Health