Princesė Sajako (Sayako), kuri yra vienintelė Japonijos imperatoriaus Akihito (Akihito) ir princesės Mičiko (Michiko) duktė, prieš kitą savaitę vyksiančias savo vestuves šeštadienį pagerbė imperatoriškosios šeimos protėvius ir simboliškai atsisveikino su savo tėvais.

Apsirengusi tradicinį japonų kimono iš 12 dalių, Imperatoriaus rūmuose Sajako taip pat aplankė tris šventyklas. Jose yra garbinami japonų senovės dievai ir imperatoriai.

Japonijos televizija NHK parodė reportažą, kuriame žmonės galėjo pamatyti spalvingu kimono pasidabinusią princesę Sajako, lėtai einančią mediniu rūmų balkonu.

Po to princesė, kuriai dabar yra 36 metai, susitiko su savo tėvu ir motina, kad atsisveikintų su jais prieš kitą antradienį vyksiančias savo jungtuvės su 40 metų Jošikiu Kuroda (Yoshiki Kuroda). Princesės Sajako išrinktasis yra nekilmingas Tokijo miesto administracijos pareigūnas.

Pasak žiniasklaidos, Sajako ir Mičiko atsisveikinimas turėjo būti jausmingas, nes motina ir duktė buvo labai artimos.

Spalį imperatorienė Mičiko sakė, kad, ištekėjus dukrai, rūmuose vadinamai "Mūsų "nesijaudink", jai labai jos trūks.

"Sajako buvo vaikas, kuris, kai aš būdavau nusiminusi dėl mano padarytos klaidos ar atsitikus nenumatytam dalykui, prieidavo ramiai prie manęs ir sakydavo "nesijaudink", - savo pareiškime teigė imperatoriaus žmona.

Sajako, kuri neoficialiai dar vadinama princese Nori (Nori), po jungtuvių su savo sužadėtiniu paliks imperatoriaus šeimą. Jų vaikai negalės paveldėti sosto.

Jungtuvės vyks viename iš Tokijo viešbučių.

Anksčiau buvo skelbta, kad po vestuvių Sajako gaus 152,5 mln. jenų (1,3 mln. dolerių) vyriausybės išmoką.

ELTA