LR Prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį lankysis programos vaikams "Second Step" tarptautinėje konferencijoje, kurioje pirmą kartą Lietuvoje specialistai iš viso pasaulio dalinsis patirtimi apie saugios vaikų aplinkos kūrimą per emocijų valdymo, problemų sprendimo mokymą.

Trečius metus Lietuvoje vykdomos programos "Second Step" pasaulinėje konferencijoje dalyvaus specialistai iš aštuoniolikos pasaulio valstybių. Neabejingas šiai programai, galinčiai padėti spręsti Lietuvos vaikų problemas, liko ne tik Prezidentas V. Adamkus, bet ir Amerikos amabsadorius Lietuvoje John A. Cloud. "JAV sukurta ir plačiai visame pasaulyje mokyklose taikoma programa susilaukia labai gerų rezultatų. Lietuvoje ji dar tik pradeda savo žingsnius, todėl didesnę jos įgyvendinimo patirtį turinčių šalių, tokių kaip JAV, Švedija, Norvegija, Japonija, Vokietija, indėlis į jos plėtojimą iš tiesų labai svarbus", - teigia "Second Step" programos Lietuvoje koordinatorė Žydrė Arlauskaitė.

Paramos vaikams centro vykdoma "Second Step" siūlo efektyvų būdą, kaip spręsti vis gausėjančio smurto mokykloje, nepagarbos, patyčių tarp vaikų problemas. "Norėdami, kad vaikai mokėtų racionaliai ir atsakingai spręsti iškilusius sunkumus, turime juos to mokyti nuo mažens. Tam ir yra skirtos savaitinės "Second Step" pamokėlės", - sako Ž. Arlauskaitė.

Susitikimo organizatoriai Committee for children (JAV) ir Paramos vaikams centras (Lietuva) tikisi, jog keturias dienas vyksiančios konferencijos rezultatai bus pagrindas dar aktyvesnei "Second Step" programos plėtrai Lietuvoje bei kitose pasaulio šalyse, jog šiandienos vaikai galėtų kurti sėkmingesnę savo ateitį ir harmoningą visuomenę.

Lietuvoje "Second Step" vykdoma tik šešiolikos Vilniaus mokyklų pradinėse klasėse, Skandinavijos šalyse šią programą vykdo beveik visos mokyklos. Atlikti tyrimai rodo, jog socialiniai ir emociniai įgūdžiai padeda ne tik geriau jaustis bei prisitaikyti socialinėje aplinkoje, bet ir pasiekti geresnių mokymosi rezultatų, nes vaikas gali susikoncentruoti bei motyvuotai mokytis tik patenkinęs savo socialinius emocinius poreikius.

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai