Minint Tarptautinę organų donorystės dieną, spalio 14-ąją, Prezidentas Valdas Adamkus laiške Lietuvos žmonėms ragina nelikti abejingiems donorystės idėjoms ir rasti laiko donoro kortelei užpildyti bei apie tai pasikalbėti su savo artimaisiais.

Šalies vadovas Lietuvos žmones ragina šią dieną su dėkingumu prisiminti asmenis, kurių valia laukusieji transplantacijos pradeda gyvenimą iš naujo, linki vilties tiems, kurie dar laukia operacijos.

"Labai norėčiau, kad Lietuva neliktų šių procesų nuošalyje. Kiekvieno iš mūsų išėjimas į Anapilį kažkam gali tapti grįžimu į gyvenimą. Kiekvieno iš mūsų akys ir širdis gali tarnauti kitam žmogui, šiandien baimingoje nežinioje laukiančiam savo ateities", - rašoma V. Adamkaus laiške.

Valstybės vadovas primena, kad organų donorystę remia beveik visų religijų atstovai, taip pat ir krikščionybė, tačiau Lietuvoje, kur dauguma žmonių laiko save krikščionimis, organų ir audinių poreikis vis dar smarkiai viršija donorų skaičių.

V. Adamkus laiške Lietuvos žmonėms dėkoja tiems, kurie jau šiandien yra išreiškę savo valią ir pasirašę donorų korteles, bei donorų artimiesiems, kurie itin skaudžią valandą rado jėgų padėti tiems, kurie dar gali išgyventi.

Prezidento padėka skiriama ir transplantacijos operacijas atliekantiems gydytojams, rašoma Prezidento spaudos tarnybos pranešime.

ELTA