Šiandien Vyriausybės posėdyje Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlys pratęsti "vaiko pinigų" mokėjimą kiekvienam vaikui nuo 7 iki 9 metų. Šios 50 litų išmokos mokėjimą siūloma pratęsti nuo rugsėjo 1 dienos. Šiuo metu "vaiko pinigus" gauna visi vaikai iki 7 metų, augantys šeimose, kurios augina vieną ar du vaikus. Daugiau vaikų turinčių šeimų vaikai tokias išmokas gauna iki jiems sukaks 18 metų ir vyresniems, kol jie mokosi.

"Tai dar vienas žingsnis į priekį, siekiant kad visi Lietuvos vaikai "vaiko pinigus" gautų iki pilnametystės. Kol kas mūsų valstybės finansinės galimybės neleidžia to daryti, bet tik kol kas. Per artimiausius kelis metus, palaipsniui, tai pasieksime", - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė. Jos teigimu, tai numatyta padaryti pagal valstybės finansines galimybes Vyriausybės nustatyta tvarka ir terminais, bet ne vėliau kaip nuo 2009 metų sausio 1 dienos išmokos mokėjimas bus pratęstas visiems vaikams iki 18 metų ir vyresniems, kol jie mokosi.

"Vaiko pinigų" mokėjimo pratęsimui vaikams iki 9 metų 2006 m. valstybės biudžete skirta 12 milijonų litų. ,,Vaiko pinigai" bus mokami dar 60 tūkst. vaikų. Šiuo metu išmoką vaikui kas mėnesį gauna beveik 327 tūkst. vaikų.

"Vaiko pinigus" valstybė vaikams moka beveik visose Europos Sąjungos šalyse. "Vaiko pinigai" Lietuvoje buvo pradėti mokėti 2004 metais. Kadangi "vaiko pinigų" įvedimas visiems vaikams iki pilnametystės susijęs su didžiulėmis valstybės biudžeto lėšomis, pasirinktas laipsniškas šios išmokos įvedimo modelis ir nuo 2004 m. liepos 1 d. 50 Lt išmoka vieną ar du vaikus auginančiose šeimose mokama iki vaikui sukaks 7 metai, o daugiau nei tris vaikus auginančioms šeimoms - iki 18 metų bei kol studijuoja, tačiau ne ilgiau nei iki 24 metų. Vaikams iki 3 metų šeimose, auginančiose vieną ar du vaikus, mokama 93,75 Lt, o šeimose, auginančiose tris ir daugiau vaikų - 137,5 Lt per mėnesį.

Šaltinis: Lietuvos respublikos socialinės apsaugos ir darbo
ministerija
www.socmin.lt