Pasirodžius pirmiesiems ženklams, jog baiminantis paukščių gripo paukštienos prekyba ėmė smukti, Prancūzija ketvirtadienį pamėgino nuraminti vartotojus, kad vištieną valgyti saugu.

"Oficialūs statistikos duomenys rodo, jog paukštienos paklausa ir kainos nekito iki praėjusio savaitgalio. Še rodikliai nusmuko per pastarąsias kelias dienas", - savo pranešime skelbia Prancūzijos ūkio ministerija.

"Nėra jokio pavojaus valgyti vištienos produkciją Prancūzijoje. Azijos (paukščių gripo) viruso Prancūzijoje nėra", - tikina ministerija.

Paukštininkystės darbuotojų profsąjungos FGA-CFDT teigimu, dėl žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų 20 proc. sumažėjo paukštienos paklausa, dėl to tūkstančiai darbininkų gali prarasti darbą šiame sektoriuje.

Rumunijoje ir Turkijoje buvo aptiktas tas pats H5N1 paukščių gripo virusas, nuo kurio Azijoje mirė per 60 žmonių, sunaikinta milijonai paukščių.

Prancūzijos maisto agentūra AFSSA taip pat pareiškė, kad naminių paukščių mėsa yra saugi ir kad net nėra rimtos būtinybės paukščius laikyti uždarose patalpose.

Prancūzija yra stambiausia paukštienos gamintoja, daugiausia vištienos. Apyvarta sektoriuje sudaro 6 mlrd. eurų.

ELTA