Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas kartu su Švietimo ministerija ir Policijos departamentu rugsėjo mėnesį rengia akciją "Būk saugus, moksleivi", kurios tikslas - pradinių klasių moksleivius supažindinti su saugaus elgesio taisyklėmis namuose, mokykloje, gatvėje bei gamtoje.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai visą rugsėjo mėnesį lankysis mokyklose, kur moksleiviams aiškins, kaip išvengti skaudžių nelaimių ir kaip elgtis joms įvykus. Be to, pareigūnai mokiniams dalys plakatus, atmintines bei lankstinukus priešgaisrine tematika, demonstruos mokomuosius filmus, pakvies juos apžiūrėti Vilniaus, Kauno bei Šiaulių priešgaisrines parodas bei muziejus, taip pat aplankyti miestų bei rajonų priešgaisrines gelbėjimo tarnybas ir iš arčiau susipažinti su ugniagesių gelbėtojų darbu ir jų turima gaisrine bei gelbėjimo technika.

Ypač daug dėmesio bus skirta pačių mažiausiųjų, dar tik žengiančių į pirmąją klasę, priešgaisriniam švietimui. Inspektoriai, atėję pasveikinti pirmokų pirmojo rugsėjo proga, jiems ne tik išdalys leidinukus priešgaisrine tematika, bet ir papasakos, kokiu numeriu vaikai turėtų skambinti kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei, kaip apsaugoti save ir draugą nuo gaisrų ir kitų pavojų.

Akcijos metu mokyklose bus iškabinti plakatai "Kaip apsisaugoti nuo gaisro", "Kaip elgtis kilus gaisrui", o pirmokams išdalytos atmintinės - pamokų tvarkaraščiai. Tikimės, kad ši akcija padės ne tik išvengti skaudžių nelaimių, bet ir ugdyti sąmoningą ir išsilavinusią jaunąją kartą.

Šaltinis: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas