Popiežius Jonas Paulius II pirmadienį paskelbtame kreipimesi į pasaulio valstybių diplomatus pasmerkė vienos lyties asmenų santuokas.

84 metų popiežius, kenčiantis nuo Parkinsono ligos, pats perskaitė vos dvi pastraipas prancūzų kalba parašyto kreipimosi į 175 valstybių diplomatus. Likusius beveik penkis puslapius skaitė jo padėjėjas. Pranešime katalikų Bažnyčios vadovas taip pat ragina pasaulio galinguosius siekti taikos, ginti gyvybę ir pamaitinti skandalingai alkstantį pasaulį.

Pažymėtina, kad šiame kreipimesi Jonas Paulius II retai prabyla apie lyčių seksualinę moralę. Todėl šiais metais padarytą išimtį galima traktuoti kaip popiežiaus susirūpinimą įstatymais, įteisinančiais vienos lyties asmenų vedybas.

"Šiandien šeimos institutui didelę grėsmę kelia socialinis ir kultūrinis spaudimas. Tačiau kai kuriose valstybėse šeimai grasina ir įstatymai, keičiantys pačią jos prigimtį. Negalima pamiršti, jog santuoka - tai vyro ir moters sąjunga".

Vienos lyties asmenų santuokos jau legalizuotos Belgijoje ir Olandijoje. Ispanija ir Kanada svarsto atitinkamus įstatymus.

ELTA