Grožis – ko gero, labiausiai subjektyvus dalykas, kurio suvokimas ir kanonai gali kardinaliai pakisti per keletą dešimtmečių ir skirtis priklausomai nuo geografinio regiono ar gyvenimo sąlygų. Šiuolaikinės technologijos ir medicinos laimėjimai sudaro visas sąlygas savo išvaizda nepatenkintam žmogui akimirksniu šias problemas išspręsti pasitelkus plastinę chirurgiją. Grožis – ko gero, labiausiai subjektyvus dalykas, kurio suvokimas ir kanonai gali kardinaliai pakisti per keletą dešimtmečių ir skirtis priklausomai nuo geografinio regiono ar gyvenimo sąlygų. Šiuolaikinės technologijos ir medicinos laimėjimai sudaro visas sąlygas savo išvaizda nepatenkintam žmogui akimirksniu šias problemas išspręsti pasitelkus plastinę chirurgiją.

Žmonės kreipiasi pagalbos į plastinės chrirurgijos specialistus norėdami gyventi pilnavertiškesnį socialinį gyvenimą ir kamuojami išvaizdos sąlygojamų kompleksų.

Išpopuliarėjo II Pasaulinio karo traumoms gydyti

Plastinės-rekonstrukcinės chirurgijos ištakų galima rasti dar senovės Egipto ir Indijos civilizacijose ar viduramžiais, tačiau labiausiai ši medicinos sritis išpopuliarėjo besibaigiant Antrajam Pasauliniui karui. Dažniausi to laiko plastinės chirurgijos specialistų pacientai būdavo karininkai, patyrę sunkias veido traumas mūšių metu.

Pirmoji pasaulyje sudėtinga plastinė operacija buvo atlikta 1827 metais JAV, kuomet pacientui buvo pašalintas „kiškio lūpos“ efektas. Spartų plastinės chirurgijos vystymąsi lėmė atsiradę antiseptikai ir anestezija, kurie ženkliai supaprastino ir sutrumpino paciento reabilitacijos laikotarpį bei sumažino riziką operacijos metu netekti gyvybės.

Grožio peilis – ne vien kūno formoms tobulinti

Operuotis ryžtamasi ne vien dėl aklo grožio standartų vaikymosi, bet ir siekiant pakoreguoti išvaizdą po patirtų traumų ar užklupusių ligų. Dažnai plastinė chirurgija visuomenei asocijuojasi su dailių kūno formų merginomis ant žurnalų viršelių arba yra netgi tapatinama su sekso chirurgija. Tad pamirštama, jog tokiu būdu pacientai gali atsikratyti onkologinių efektų, apsigimimų, o mamos atgauti jautnatvišką išvaizdą po gimdymo.

Anot plastinės chirurgijos specialistų, didėjant gyvenimo kokybei, žmonijos dėmesiui išvaizdai bei šioje medicinos srityje pritaikius novatoriškus sprendimus plastinė chirurgija tampa vis lengviau pasiekiama pacientams.

Beribės galimybės

Šių dienų plastinės chirurgijos pasaulyje derinami geriausi mokslo ir medicinos pasiekimai. Šiuolaikinės, modernios technologijos suteikia galimybę panaikinti išvaizdos trūkumus, nepakenkiant žmonių sveikatai, gerokai sutrumpinant reabilitacinį laikotarpį ir nepaliekant randų.

„Grožio chirurgijos“ klinikoje atliekamos veido ir krūtų operacijos bei kūno kontūro korekcijos. Klinikoje taip pat siūlomos kitos procedūros – nuo botulino toksino ar hialurono rūgšties užpildų injekcijų iki padidėjusio prakaitavimo gydymo ir lytinių lūpų plastikos.

Populiarėja ir nechirurginis veido odos lyginimas. Čia dirba ir sveikatinimo specialistai, kineziterapeutai, galintys suteikti profesionalią konsultaciją, atlikti gydomąjį ir profilaktinį masažus.

Rezultatui pasiekti būtinas gydytojų ir pacientų dialogas

Rimto mokslo ir subtilaus meno dermė yra pagrindinis plastinės chirurgijos centro „Grožio chirurgija“ prioritetas. Klinikos gydytojai įsitikinę, jog norint pasiekti geidžiamą rezultatą, pacientų lūkesčiai turi sutapti su gydytojų galimybėmis, tad būtinas gydytojų ir pacientų dialogas, paremtas tarpusavio supratimu, pasitikėjimu ir susitarimu.

Visų pirma, „Grožio chirurgijos“ klinikos gydytojai siekia padėti pacientams išspręsti opias su išvaizda susijusias problemas, trukdančias gyventi pilnavertišką gyvenimą. Klinikoje apsilanko žmonės, norintys atsikratyti savo baimių ir kompleksų, įgyti pasitikėjimo savimi, gerai jaustis bendraamžių draugijoje, siekti karjeros aukštumų.

Pasitaiko atvejų, kuomet paciento lūkesčiai prasilenkia su realybe ir plastinės chirurgijos galimybėmis, tad viso gydymo kurso metu būtinos konsultacijos, kurių metu išsamiai atsakomi iškilę klausimai. Svarbu, kad pacientas detaliai žinotų operacijos atlikimo detales, prognozuojamus rezultatus ir suprastų, kaip tinkamai pasiruošti pooperacinei reabilitacijai.

Kviečiame su plastine chrirugija susijusius klausimus užduoti klinikos „Grožio chirurgija“ specialistui Kęstučiui Maslauskui forumo temoje „Grožis ir sveikata“.