Šventinių renginių maratonui "Kalėdos sostinėje 2005" įsibėgėjant, vilniečiams ir sostinės svečiams organizuojama dar viena smagi atrakcija. Visą ateinantį savaitgalį - gruodžio 16-18 dienomis - Gedimino prospekte ir Odminių skvere vyks nuotaikinga Kalėdinė mugė, kurios metu lankytojai turės progą ne tik smagiai praleisti laiką bet ir nupirkti artimiesiems originalių, rankų darbo dovanėlių.

Anot pirmąsyk Vilniuje organizuojamos Kalėdinės mugės iniciatorių - UAB "Concept events & media" kūrybinių darbuotojų - tris dienas Vilniaus centre vyksianti mugė bus įdomi ne tik dėl plataus unikalių prekių ir gardžių valgių pasirinkimo, bet ir dėl ruošiamų ypatingų renginių kiekvienai dienai.

Penktadienio rytą veikti pradėsianti mugė bus atidaryta bričkele į Gedimino prospektą atvažiuosiančio senio Kalėdos ir jį lydėsiančių asistentų. Nuotaikinga "Kalėdinė delegacija" pasveikins pirmuosius mugės lankytojus ir prekybininkus, pristatys trijų dienų linksmybių programą.

Ypatingą Kalėdinę nuotaiką mieste kurs gausybė specialiai paruoštų atrakcijų: mugėje bus kepamas rekordinio dydžio kūčiukas, skanaujamas unikalus karštas medaus alus bei organizuojami muzikiniai pasirodymai, šou, spektakliai, folkloriniai koncertai ir kitokios pramogos.

Antrąją mugės dieną, gruodžio 17 - tąją, Odminių skvere vyks muzikinė programa vaikams "Septynios snieguolės ir vienas nykštukas". Angelų gerumo akcijos įkūrėjos Dainos Bilevičiūtės iniciatyva parengtame šou skambės žymiausios pasaulinės Kalėdinės melodijos, "snieguolių" kūrybos dainos ir kiti jaunimo tarpe populiarūs muzikiniai kūriniai.

Tuo tarpu, vaikų tėveliai turės progą paragauti ypatingo žalvarinėje statinėje verdamo alkoholinio gėrimo - karšto alaus su medumi.
Moterys mugėje įsigys mielų smulkmenų iš plataus Kalėdinių prekių asortimento, kuriame šiais metais bus didelis medžio, tekstilės, keramikos, odos, metalo, kailio ir kitokių dirbinių pasirinkimas. Taip pat bus galima nupirkti gardumynų šventiniam stalui, suvalgyti tradicinių lietuviškų patiekalų, saldumynų, gėrimų.

"Kalėdinė mugė turėtų tapti dar puikia proga savaitgalį ištrūkti į senamiestį, pasivaikščioti snieguotomis Vilniaus gatvelėmis, pajausti šventiškai papuošto miesto Kalėdinę nuotaiką", - sakė bendrovės "Concept events & media" generalinis direktorius Tadas Rimdžius.
Apie "Concept events & media"

ELTA