Piligrimai Romos gatvėse apsipylė ašaromis, kai susirinkę į Romą iš visų pasaulio kampelių trečiadienio vakarą pastebėjo, kad eilė, kurioje žmonės laukė pamatyti Popiežių, buvo užtverta.

"Prašau, prašau įleiskite mane", - kūkčiodama verkė 21 metų lenkė Aleksandra Kramarčik (Alexandra Kramarczyk), kai policininkas užtvėrė jai kelią ir neleido prisijungti prie minios žmonių, laukiančių paskutinį kartą pamatyti Popiežių Joną Paulių II.

""Mes lenkai, jis mūsų Popiežius ir mes jį mylime. Tai taip neteisinga, kodėl jūs taip darote? - pasipiktino jauna mergina. - Aš lauksiu, kol jie neuždarys bazilikos durų priešais mano akis".

Į Romą vis dar plaukia tūkstantinės minios žmonių, tarp jų ir šeimos su mažamečiais vaikais. Daug žmonių nešėsi Ispanijos ir Lenkijos vėliavas. Apie 4 mln. žmonių buvo apsilankę mieste nuo Popiežiaus mirties šeštadienį. Dėl piligrimų minių Vatikano gatvės ir aplinkiniai keliai buvo užblokuoti.

"Mes vis dar stengsimės. Aš neketinu išvykti ir judėsiu į priekį su minia visą naktį", - teigė teologijos studentas Luisas Makveigas (Louis McVeigh), atskridęs iš Belfasto.

Vatikano pareigūnai bazilikos duris ketina užverti ketvirtadienį vakare, kad galėtų pasiruošti bene didžiausioms laidotuvėms per pasaulio istoriją, kurios vyks penktadienį.

ELTA