“Gerkite, vaikučiai, pieną – būsite sveiki“. Ši frazė turbūt girdėta kiekvienam. Ir ji visiškai teisinga, nes šviežiame piene esama daugybė naudingų organizmui medžiagų. Pasirodo, pienas naudingas ne tik sveikatai, bet ir figūrai! Italų mokslininkai įrodė, kad pienas padeda mažinti svorį, ypač jei žmogus turi antsvorio. Mokslininkų tyrime dalyvavo 1000 pradinės mokyklos mokinių. Labai mažai pieno geriančių vaikų kraujyje esama žymiai daugiau riebalų, nei tų vaikų, kurie kasdien išgeria 1-2 stiklines pieno. Jei vaikas geria daug pieno, nereikalingas antsvoris pamažu tirpsta arba iš viso nesusidaro.

Pieno poveikio svoriui paslaptis – kalcis. Kalcis stimuliuoja riebalų apykaitos transformaciją: pagreitina jų „virškinimą“ ir neleidžia jiems kauptis riebaliniuose audiniuose.

Mokslininkai teigia, kad ir suaugusio žmogaus organizmui pieno poveikis yra analogiškas. Medicininėje literatūroje ne kartą buvo skelbta, kad daug kalcio turinčių produktų vartojimas neleidžia nutukti. Todėl norintys sulieknėti žmonės, iš savo valgiaraščio išbraukiantys pieno produktus, elgiasi neteisingai.


Šaltinis: km.ru