Klykiantys gerbėjai, primenantys "bitlomanijos" laikus. Milžiniškas ugnimis alsuojantis drakonas. Tūkstančiai fanų, tarp jų ir popžvaigždė Madona (Madonna). Visa tai sekmadienio vakarą buvo galima išvysti Londone, kur įvyko pasaulinė ketvirtojo filmo apie berniuką burtininką "Haris Poteris ir ugnies taurė" (Harry Potter and the Goblet of Fire) premjera.

Džoanos K. Rouling (Joanne K. Rowling) herojaus Hario Poterio fanų entuziazmo nenuslopino net be paliovos pliaupęs lietus. Filmo žvaigždę Danielį Redklifą (Daniel Radcliffe) bei aktorius Emą Vatson (Ema Watson) ir Rupertą Grintą (Rupert Grint) prie "Odeon" teatro apspito autografų medžiotojų, žurnalistų ir fotografų minia.

Ištikimiausi gerbėjai, norėję savo akimis išvysti dievaičius, prie teatro praleido visą parą. "Laukėme visą naktį", - sakė net iš Tiūringijos srities Vokietijoje atkeliavusi gerbėja.

Filmo premjeros stebėti atvyko ir popdievaitė Madona su savo dukra. Prieš televizijos kameras paklausta, kas jai labiau patinka - motinos knygos ar "Hario Poterio" nuotykiai, - atlikėjos duktė apdairiai atsakė mėgstanti tiek viena, tiek kita.

Naująjį filmą, kurį režisavo Maikas Niuvelas (Mike Newell), kritikai vadina gerokai baisesniu nei pirmieji trys kūriniai. Jame Hariui Poteriui, išrinktam mokyklos atstovu, varžybose tenka susikauti su vyresniais ir labiau patyrusiais burtininkais iš kitų mokyklų. Be to, ketvirtaisiais mokslo metais stebukladario berniuko laukia susitikimas ir su piktuoju blogio burtininku Voldemortu.

Pats režisierius teigė norėjęs atkurti atmosferą, kuri buvo jam pačiam lankant mokyklą.

"Atsimenu, kad kai kurie mokytojai įvarydavo siaubą, - neseniai viename interviu yra sakę M. Niuvelas. - Tačiau taip pat atsimenu dalykų, kurie buvo isteriškai juokingi (...). Norėjau sukurti filmą, kuris suaugusiuosius pralinksmintų ne mažiau nei vaikus. Žinojau, kad su savo devynmečiais vaikais ateis ir daug tėvų".

Daugelyje valstybių jaunesniems nei 12 metų vaikams kino teatruose žiūrėti filmą "Haris Poteris ir ugnies taurė" bus leidžiama tik kartu su tėvais.

Penktasis filmas apie Harį Poterį - "Haris Poteris ir Fenikso brolija" (Harry Potter and the Order of the Phoenix) - turėtų pasirodyti 2007-aisiais.

ELTA