Toli gražu ne kiekvienas mados klyksmas ir naujovė yra nepavojingi. Aklas sekimas šviežiausiom mados tendencijom kartais priverčia pamiršti savo sveikatą…

Kokia mada pavojinga?

 


Spalvoti kontaktiniai lęšiai

Daugiau nei pusė nuolat kontaktinius lęšius naudojančių žmonių sužeidžia paviršinius akies ragenos sluoksnius, jiems gresia chroniškas konjuktyvitas.

Plaukų dažai

Nuolatinis plaukų šviesinimas susilpnina ir išdžiovina plaukus, skilinėja jų galiukai. Tamsūs dažų tonai gali alergizuoti galvos odą.

Priklijuojami nagai

Klijai, kurie prilaiko dirbtinius nagus, kenkia jūsų natūraliems nagams. Jie tampa dulsvi, ima sluoksniuotis. O netyčia lūžtantys, nuplyštantys dirbtiniai nagai gali pažeisti ir natūralaus nago plokštelę.

“Siauranosė” aukštakulnė avalynė

Šie bateliai gali suteikt daug nemalonumų: pėda kenčia dėl nuospaudų, sutrinka kraujotaka. Dėvint šiuos batelius kenčia stuburas, didesnė rizika, kad koja kryptels.

Auskarų vėrimas į ausis

Pasak senosios kinų medicinos, ausų speneliuose išsidėstę šimtai biologiškai aktyvių taškų, kurie yra „atsakingi“už įvairių organų veiklą, ypač akių, nosies ir gerklės. Todėl veriant auskarus yra didelė rizika „ne ten“ pataikyti ir įsitaisyti chroniškų negalavimų, ypač galvos skausmus.

Auskarų vėrimas į bet kurią kūno vietą

Šių procedūrų pavojai: infekcija, grubių randų susiformavimas, alergija įvairiems metalams, dūrio metu gali būti pažeisti arterijos ar nervai. 

Ankštos aptemptos kelnės pažemintu liemeniu

Suspaudžiami ne tik klubai ir šlaunys, bet ir kraujotaka bei limfotaka dubens srityje. O tai sukelia juosmens skausmus.

Žiedai

Medikai tvirtina, kad nuolat nešioti kiek siaurokus žiedus yra nesveika. Žiedas ant viduriniojo piršto gali išprovokuoti aukštesnį kraujospūdį ir aterosklerozę; ant mažojo pirštelio – dvylikapirštės žaiszdos ligas; ant rodomojo piršto – stuburo skausmus.