Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, kartu su atsakingų institucijų atstovais, 2005 m. birželio 21 d. aplankė Ukmergės ir Panevėžio rajonuose esančias vaikų vasaros stovyklas. Pasitarimo dėl vaikų vasaros poilsio ir užimtumo organizavimo metu Respublikos Prezidentas pritarė Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės pasiūlymui organizuoti atsakingų valstybės ir vietos savivaldos institucijų atstovų bei suinteresuotų asmenų pasitarimą vaikų vasaros poilsio ir užimtumo problemoms ir jų sprendimui aptarti.

     Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigoje 2005 m. liepos 12 d. vykusiame pasitarime, kuriame dalyvavo Respublikos Prezidentūros, Švietimo ir mokslo ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Vaiko teisių apsaugos tarnybų (skyrių) vadovų asociacijos, Valstybinės jaunimo reikalų tarybos, Kūno kultūros ir sporto departamento, Lietuvos šaulių sąjungos, Ateitininkų federacijos bei kitų atsakingų ir suinteresuotų institucijų atstovai, nuspręsta sudaryti nepriklausomą darbo grupę, kuri įvertinusi Respublikos Prezidento bei valstybės ir vietos savivaldos institucijų, suinteresuotų asmenų pastabas ir pasiūlymus, pateiktų konkrečius siūlymus dėl vaikų vasaros poilsio ir užimtumo organizavimo problemų sprendimo, naujų teisės aktų priėmimo bei esamų koregavimo.

     Atsižvelgiant į pasitarimo metu išsakytas vaikų vasaros poilsio ir užimtumo organizavimo problemas, Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės sudaromoje darbo grupėje dalyvaus atstovai iš Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Ūkio, Teisingumo ir Finansų ministerijų bei kitų suinteresuotų institucijų, vaikų vasaros poilsio ir užimtumo organizatorių. Darbo grupei vadovaus Respublikos Prezidento patarėjo pavaduotoja Violeta Toleikienė.

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai