{mosimage}Medikai sunerimę, kad šiuolaikiniai paaugliai pernelyg įniko vartoti kenksmingas sveikatai medžiagas tam, kad atrodytų lyg „antikiniai herojai“. Ne kūno dizaino užsiėmimų pagalba, ne raumenų masės augimo stimuliavimu reguliariais fiziniais pratimais, o vartodami  įvairiausius preparatus, padedančius pagreitinti raumenų didėjimo procesą.

Jų arsenalą sudaro ne tik „nekalti“ baltymų kokteiliai ir milteliai, bet ir steroidai, augimo hormonai, aminorūgštys ir kt. papildai, pavojingi augančiam nesubrendusiam organizmui.

Gydytojo Eric Small iš „American Academy of Pediatrics' sports medicine and fitness committee” nuomone, raumenų masės augimo stimuliatorių paplitimas tarp paauglių pakankamai neįvertinamas, todėl siūloma vaikams uždrausti naudoti šiuos preparatus.

 Žurnale „Pediatrics“ rugpjūčio mėn. išspausdinti apklausos, kurioje dalyvavo 10,5 tūkstančių 12-18 m. jaunuolių, rezultatai:

apie 30 proc. paauglių mano, kad jiems būtina prisiauginti daugiau raumenų masės. 44 proc. merginų ir 62 proc. vaikinų daro jėgos pratimus. Daugelis paauglių nepaneigė, kad siekia greičiau pasiekti užsibrėžto tikslo ir vartoja visas įmanomas priemones ir medžiagas. Tarp labiausiai paplitusių  - steroidiniai preparatai. Dauguma apklaustųjų, norinčių atrodyti „geriau“, reguliariai skaito apie tai specialius žurnalus.

Šaltinis: rusmg.ru