Šiandien prasideda visos Lietuvos mokiniams skirta originalumo akcija "Kartu skirtingi", kurios tikslas – surasti kuo daugiau originalių pomėgių turinčių vaikų ir juos pristatyti baigiamajame renginyje gegužės pabaigoje. Ši akcija – vienas iš Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos mokinių parlamento ir Lietuvos moksleivių sąjungos inicijuotų Draugiškos mokyklos metų renginių.

"Lietuvoje yra labai daug vaikų, kurie dėl savo netradicinių, unikalių, įdomių pomėgių jaučiasi nesuprasti aplinkinių. Šia akcija siekiame padrąsinti juos kalbėti apie savo originalius užsiėmimus, nebijoti pasirodyti viešumoje ir, galbūt, susirasti naujų draugų ir bendraminčių. Tikiuosi, kad baigiamajame renginyje pamatysime didelį būrį originaliausių, įdomiausių šalies mokinių", - teigia Dainius Numgaudis, Švietimo ir mokslo ministerijos valstybės sekretorius.

Svarbiausia sąlyga – akcijos dalyvių originalūs pomėgiai turi būti pagrįsti aiškia motyvacija, asmenine iniciatyva ar indėliu į bendrą veiklą, atskleisti savitą požiūrį į pasaulį, siekti kurti naujas tradicijas. Jie gali apimti visas sritis: meną, muziką, sportą, dalyvavimą subkultūrose, socialinę ir kt. veiklą. Tačiau svarbiausia, kad jie būtų inicijuoti pačių mokinių, o ne mokytojų. Pedagogų indėlis plėtojant juos galėtų būti tik patariamasis ar pagalba įgyvendinant vieną ar kitą sumanymą. Pageidautina, kad mokiniai savo pomėgiu būtų sudominę ir daugiau savo bendramokslių.

Norintys dalyvauti akcijoje mokiniai kviečiami užpildyti anketas jose apibūdinant savo išskirtinius pomėgius ir motyvuojant, kodėl, jų nuomone, šis hobi yra originalus. Jos laukiamos iki gegužės 23 dienos adresu Švietimo ir mokslo ministerijos Ryšių su visuomene skyriui, A. Volano g. 2/7, LT-01516 Vilnius arba el. paštu info@smm.lt. Anketas ir daugiau informacijos galima rasti Draugiškos mokyklos interneto svetainėje adresu www.draugiskamokykla.lt.

Baigiamajame renginyje, kuris vyks gegužės 29 dieną Vilniuje, dalyvaus tie mokiniai, kurių pomėgius komisija bus pripažinusi originaliausiais. Jie bus kviečiami atvykti su savo "palaikymo komanda" – klasės draugais, mokytojais. Šauniausiai ir įdomiausią pomėgį pristačiusios klasės laukia apdovanojimas. Visi renginio dalyviai taip pat bus pakviesti pasižiūrėti "Keistuolių teatro" spektaklio.

Šaltinis: LR Švietimo ir mokslo ministerija