Didžiojoje Britanijoje atlikta unikali operacija: mažyliui, dar esančiam motinos įsčiose, pašalintas plaučio navikas.  Antroji papildoma operacija buvo atlikta 5-ą dieną po jo gimimo. Šiuo metu mažyliui jau sukako 4 mėnesiai, ir jis išleistas iš ligoninės į namus.

20-ą nėštumo savaitę mažylio mama atėjo į eilinę apžiūrą pas ginekologą, kur ir buvo pastebėtas sparčiai didėjantis vaisiaus plaučio navikas. Nors gydytojai iškart rekomendavo nutraukti nėštumą, būsimieji tėveliai nusprendė kovoti už mažylio gyvybę. Operaciją sutiko atlikti Londono Karališkojo koledžo ligoninės specialistai.

Po naviko pašalinimo operacijos, 28-ą nėštumo savaitę nėščioji pajuto sąrėmius. Pasaulį išvydęs neišnešiotukas Viljamas svėrė kiek daugiau nei 900 gramų. Praėjus 5 dienoms, gydytojams teko ir vėl skubiai operuoti mažylį, kad pašalintų pusė plaučio, nes jame aptikta metastazių.

Dabar 4 mėn. Viljamas sveria apie 2,8 kg. Dėl kvėpavimo nepakankamumo jis vis dar negali normaliai kvėpuoti, tačiau savijauta pagerėjo tiek, kad gydytojai išleido toliau gydytis namuose. Tėvai įsitikinę, kad ateityje sūnus niekuo nesiskirs nuo kitų savo bendraamžių.

Šaltinis: mignews.com