Daugiau nei 80 proc. 9-15 metų amžiaus Nyderlandų vaikų teigia, kad jau yra ragavę alkoholio, o didžioji dalis alkoholį pradeda vartoti vidutiniškai nuo 12 metų, teigia atlikto tyrimo rezultatai.

Paauglių interneto puslapis "Kaboem" (www.kaboem.nl) pirmadienį pranešė, kad buvo atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 2,5 tūkst. paauglių. Apklausos rezultatai rodo, kad beveik 40 proc. apklausos dalyvių pirmą alkoholio išgėrė tėvų akivaizdoje.

68 proc. Nyderlandų penkiolikmečių prisipažįsta alkoholį vartojantys dažnai, o trečdalis apklausos dalyvių teigė, jog jie išgeria tiek alkoholio, kad apsvaigtų.

Kaip ir daugumoje kitų šalių, anot apklausos rezultatų, Nyderlanduose berniukai svaigalus vartoja dažniau nei mergaitės. 40 proc. apklausoje dalyvavusių penkiolikmečių berniukų teigė, kad jie bent vieną kartą buvo stipriai apsvaigę.

Projektas "Europos mokyklų tyrimai", kuriame dalyvaujantys mokiniai yra klausinėjami apie alkoholio ir narkotikų vartojimą, nustatė, jog Nyderlandų vaikai svaigalus vartoja dažniau nei jų bendraamžiai kitur Europoje.

ELTA