Lieknėjimo revoliuciją Lietuvoje sukėlęs kasdienės TV3 pokalbių laidos "Nomeda" eksperimentas "Sutikime vasarą lieknos" jau startuoja! Net 10 tūkstančių Lietuvos moterų, kurios užsiregistravo šiam eksperimentui, nekantriai laukia pirmosios laidos. Ją TV3 rodys kovo 21 dieną 17.40 val.

'Nufilmavome pirmąją eksperimentinę laidą, į kurią sukvietėme penkiasdešimt pirmųjų storuliukių iš visos Lietuvos - tiek sutilpo mūsų studijoje. Tai absoliutus dalyvių rekordas! Storiausia dalyvė - 190 kilogramų sverianti Loreta iš Kauno, liekniausios studijoje dalyvavusios moterys svėrė apie 90 kilogramų. Buvo ankštoka, tačiau visos moterys jautėsi puikiai, juokavo ir džiaugėsi akcijos pradžia", - pirmaisiais įspūdžiais dalijasi laidos vedėja Nomeda Marčėnaitė.

Pokalbių laidos "Nomeda" režisierė Neringa Kavaliauskienė po filmavimo prisipažino nesitikėjusi tokio atviro ir šilto pokalbio su Lietuvos storuliukėmis, mat daugelis moterų labai kompleksuoja dėl savo storumo, užsisklendžia savyje, kitas net vyrai paliko.

"Tos moterys - žavingos. Jos taip nuoširdžiai ir atvirai pasakoja savo istorijas, kurias kiekviena galėtume pritaikyti sau. Numesti svorio jos pasiryžusios dėl savo mylimųjų, savo vaikų, dėl bendradarbių, dėl to, kad nori susirasti jaunikį ar įtilpti į vestuvinę suknelę. Viskas taip aišku ir paprasta su jomis, tereikia menko paskatinimo ir palaikymo. Tiesa, viena moteris pasižadėjo sau žūt būt atsikratyti svorio paskatinta keršto, mat jos vyras pas lieknesnę pabėgo", - pasakoja N. Kavaliauskienė.

Pasak jos, pirmoji laida buvo skirta išsiaiškinti, kokios gi didžiausios problemos kamuoja Lietuvos storules, dėl kokių priežasčių moterys priauga tiek daug svorio ir kaip geriausia kovoti su viršsvoriu. Studijoje buvo išrinktos ir trys šio eksperimento dalyvės, per 2,5, mėnesio prižiūrimos medikų, dietologų ir trenerių bei nuolat stebimos TV kamerų, pasiryžusios numesti tiek kilogramų, kiek tik įmanoma, tai: 92 kg sverianti Daiva Eidikienė, 91 kg Rasa Tamkutė ir 110 kg sverianti Inga Kavaliauskienė. Labiausiai sulieknėjusi moteris naujas kūno linijas ir naujutėlaitį bikini "išbandys" Bulgarijos kurorte, o kitos savanorės, kurios lieknės savarankiškai - Tunise.

Specialios eksperimento "Sutikime vasarą lieknos" laidos bus filmuojamos kiekvieną savaitę. Į jas bus kviečiamos vis naujos akcijai užsiregistravusios storuliukės iš visos Lietuvos.
"Nežinojome, kaip sutalpinti 10 tūkstančių moterų į mūsų laidą, tad nusprendėme jas visas paskirstyti. Štai kovo 21-osios laidoje pamatysite pačias įvairiausias storules, o jau kovo 29-ąją tik tas, kurios ruošiasi ištekėti ir žūt būt nori atsikratyti viršsvorio. Specialias laidas rodysime kiekvieną pirmadienį, o lieknėjimo patarimus visoms Lietuvos moterims dalinsime kiekvienoje "Nomedos" laidoje", - sako N. Kavaliauskienė.

TV3