Eilinis nėštukės rytas, kuris pradės dar vieną laukimo dieną. Puodelis karštos arbatos. Krūvelė margaspalvių kapsulių. Tik praryk jas ir būsimu vaiku jau pasirūpinta. Tačiau moterys, suprantančios, kad geriausias vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis yra kokybiškas maistas, tokio požiūrio tikrai nesupras. Juk iš tos kapsulių krūvelės, subalansavus mitybą, galbūt tikrai reikalinga tik viena - pati vertingiausia. Eilinis nėštukės rytas, kuris pradės dar vieną laukimo dieną. Puodelis karštos arbatos. Krūvelė margaspalvių kapsulių. Tik praryk jas ir būsimu vaiku jau pasirūpinta.

Tačiau moterys, suprantančios, kad geriausias vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis yra kokybiškas maistas, tokio požiūrio tikrai nesupras. Juk iš tos kapsulių krūvelės, subalansavus mitybą, galbūt tikrai reikalinga tik viena - pati vertingiausia.

Nepakeičiamoji rūgštis

Nors iš pūpsančio pilvuko sunku spręsti, kokia asmenybė iš jo “išsiris”, nėštumo laikotarpis - pats metas pasirūpinti būsimo vaikelio intelekto raida. Naujausiais tyrimų duomenimis, pažintinėms kūdikio funkcijoms ypatingai svarbios omega 3 riebalų rūgštys, kurių mūsų organizmas pats nesigamina. Šios naudingos medžiagos skatina regos ir neurologinį vystymąsi, taip pat turi neuroprotekcinį poveikį - apsaugo vaikelio smegenis nuo deguonies trūkumo. Omega 3 rūgštys labai naudingos ir pačioms mamoms, nes mažina priešlaikinio gimdymo, preeklampsijos, pogimdyminės depresijos tikimybę. Belieka tik mažutis “bet” - nustatyta, kad nėščiosios per mažai valgo šiomis medžiagomis turtingos žuvies. Todėl reikia arba ją labiau pamėgti, arba gerti maisto papildus. Ir štai, ant stalo jau viena spalvota kapsulė?

Būtinas duetas

Teisingai maitinantis galima gauti visų reikalingų medžiagų, išskyrus, hemoglobino gamybai, raumenų veiklai ir imunitetui svarbios geležies. Gydytojai ginekologai, nėščiosioms profilaktiškai arba gydydami anemiją labai dažnai (bet ne visada) paskiria vartoti preparatus su šiuo mineralu. Taip motinos pilve esantį ir reikalingas medžiagas per jos kraują gaunantį kūdikį vėlgi stengiamasi apsaugoti nuo galimo deguonies „bado“. Tiesa, dar viena medžiaga, kurią būtinai turi vartoti nėščiosios ir jo negali pakeisti net pats vertingiausias maistas - tai folio rūgštis, dalyvaujanti DNR sintezėje ir ląstelių dauginimosi procese. Tad prie pirmosios būtinos kapsulės nori nenori pridėkime dar dvi - štai ir maža krūvelė.

Tik tiek, kiek reikia

Kol būsimo vaikelio intelektas dar tik formuojasi, verta pagalvoti už jį ir atidžiai įvertinti rinkos siūlomą maisto papildų nėščiosioms pasiūlą. Alerginių reakcijų, virškinamojo trakto sutrikimų būsimoms mamoms neteks patirti pasirinkus preparatą „Mamita“, kuriame yra tik trys būtiniausios, maistu sunkiai arba visai nepakeičiamos medžiagos - omega 3, folio rūgštis ir geležis. Visos jos suderintos vienoje kapsulėje, o keletas čia taip pat esančių kitų mineralų bei vitaminų (cinkas, jodas, vitaminai B6, B12) tik sustiprina pagrindinių elementų veikimą. „Mamita” rekomenduojama planuojančioms pastoti moterims, nėščiosioms ir žindyvėms. Receptas paprastas: tik viena, ši išties reikalinga kapsulė per dieną, o visa kita – natūralus maistas. O dar būtinai gurkšnis skanios rytinės arbatos, švelnioms svajoms apie savo sveiką, protingą, gražų vaikelį.