2006 m. vasario 23 d., Vilnius. Šią savaitę rinkodaros agentūra "IMC" rinkai pristato analogų Lietuvoje neturintį projektą "Neštukas", skirtą besilaukiančioms ir neseniai pagimdžiusioms moterims. Projektą sudaro keturi rinkiniai, kurie mamas pasieks svarbiausiais nėštumo ir vaiko auginimo momentais, ir kuriuose bus galima rasti informacijos apie sveikatos ir kūno priežiūros priemones, mėginėlių bei dovanėlių ne tik mamoms, bet ir vaikams iki vienerių metų.

Panašūs projektai sėkmingai vykdomi kitose šalyse, tačiau Lietuvoje "Neštukas" - pirmas tokio pobūdžio projektas. Jis pradedamas vykdyti Vilniuje, bet netrukus turėtų pasiekti ir kitų Lietuvos miestų besilaukiančias ir jau pagimdžiusias mamas. "Vaikelio gimimas yra be galo svarbus įvykis moters gyvenime, tačiau kartu ir sudėtingas. Būsimos mamytės turi prisitaikyti prie naujo gyvenimo būdo, keisti vartojimo įpročius, todėl pagalba šiame etape yra būtina.

Bendradarbiaudami su mamos ir vaiko sveikata besirūpinančiomis įstaigomis stengsimės, kad mamytės gautų visą informaciją apie produktus ir paslaugas, kurių gali prireikti joms ir vaikučiams," - teigia UAB "IMC" paslaugos vadovė Eglė Benetytė

Pirmuosius rinkinius mamoms įteiks valstybinių ir privačių klinikų ginekologai, kurie noriai prisijungia prie projekto vykdymo. "Nėščiosioms ir pagimdžiusioms moterims trūksta informacijos, todėl gerai, kad įgyvendinta "Neštuko" idėja. Vertiname šį projektą, nes jis mamoms suteikia ne tik reikiamą informaciją, bet ir maloniai jas nuteikia, mamos labai džiaugiasi gautomis dovanėlėmis. Tikimės, kad šis projektas tęsis ilgai," - džiaugiasi M. Dr. A. Valuckienės Diagnostikos ir ginekologijos klinikos vadovė dr. Valuckienė.

Rinkiniuose savo informaciją teikia ir gaminių pavyzdžius pristato didžiausi importuotojai ir gamintojai. Anot p. Eglės Benetytės šis projektas leidžia gamintojams ir pardavėjams tiesiogiai mamoms pristatyti savo prekes ir paslaugas. Prie "Neštuko" projekto prisijungė tokios kompanijos kaip UAB "Eugesta", UAB "Nukas", AB "Ortopedijos technika", UAB "Degris", UAB "Tamro Medlab", UAB "Baltora". "Visi norintys prisijungti prie projekto yra mielai kviečiami," - pabrėžia p. Eglė Benetytė.

Šaltinis: ELTA pranešimai spaudai