Antradienį, balandžio 26 d. Vilniuje kūdikių besilaukančios moterys susirinks į pirmą kartą Lietuvoje organizuojamą interneto akademiją būsimoms mamoms.

Valandą truksiančiame renginyje gydytoja ginekologė pasakos, kiek ir kaip būsimoms mamos rekomenduojama naudotis kompiuteriu bei kaip sumažinti jo įtaką, renginio vedėja Livija Gradauskienė pristatys beislaukiančioms naudingiausias interneto svetaines, o interneto specialistė paaiškins, kaip įsivesti internetą ir pasirinkti planą. Renginio dalyvės, besinaudodamos nešiojamais "HP" kompiuteriais, galės čia pat naršyti internete.

Pasak renginį sumaniusios bendrovės "Lietuvos telekomas" specialistės Linos Nemeikaitės, idėja besilaukiančioms moterims pristatyti interneto galimybes kilo atlikus apklausą, iš kurios paaiškėjo, jog du trečdaliai nėštumo atostogas pasiėmusių moterų nuobodžiauja. Be to, Lietuvoje moterys turi nedaug informacijos apie naudojimosi kompiuteriu nėštumo metu specifiką.

"Dirbdamos paskutinį mėnesį būsimos mamos dar svajoja be darbinių rūpesčių pasidžiaugti kūdikio laukimu, vėliau su džiaugsmu perduoda darbus kolegoms ir mėgaujasi pirmomis laisvomis dienomis. Tačiau po truputį jos ima nuobodžiauti, nes kiti visą dieną dirba, o kokią 34 nėštumo savaitę joms ne juokais prireikia įdomesnio užsiėmimo", - sako L.Nemeikaitė.

Pasak jos, tokiu atveju tikrai neverta atitrūkti nuo išorinio pasaulio. Net ir būnant namuose bei naudojantis neribotomis interneto galimybėmis, galima lengvai įveikti nuobodulį bei sužinoti daug būsimosioms mamoms naudingų dalykų.

Renginyje dalyvausiančios medicinos centro "Maksmeda" ginekologės Žanetos Kasilovskienės teigimu, nors suprantama, kad šiuolaikinės dalykiškos moterys nėštumo metu nenori visiškai atitrūkti nuo kompiuterio, tačiau turėtų atsakingiau žiūrėti į į sėdėjimo prie kompiuterio trukmę bei padėtį.

Šaltinis: Raminta Rimkienė, Pro Group.

{mosimage}