Nėščioji nuolat turi galvoti apie savo mitybą. “Valgyti už du” – nereiškia valgyti 2 kartus daugiau. Jus turi lydėti saiko ir atsakomybės jausmas už mažytę bejėgę būtybę, kuri dėl mamytės nesusilaikymo  gali patirti ne vieną alerginę reakciją.

Tik nedaugelis nėščiųjų sugeba griežtai laikytis rekomendacijų ir maitintis taisyklingai, nė karto nesusigundyti kreminiais pyragaičiais ir kt. Vis dėlto, jei nesinori “užsidirbti” 20-30 kg viršsvorio, privalote pažaboti savo apetitą.

Paskutinį nėštumo trimestrą dėl per didelio viršsvorio nėščioji vaikšto pridususi, vargina nerangumas, sąnarių skausmai. O ką jau bekalbėti apie gimdymą, žinoma, kad gimdyti bus sudėtingiau.

Akušeriai ginekologai mano, kad normalu, jei nėštumo metu priaugama 10-12 kg svorio. Žinoma, daug kas priklauso nuo kūno masės indekso. Pvz. 1 m 55 cm ūgio ir 1 m. 75 cm ūgio moterų normos skiriasi.

Kad nėštumas iš tiesų būtų džiaugsmingiausias ir šviesiausias moters gyvenimo periodas reikia pasistengti laikinai, tik iki vaiko gimimo, apriboti didžiuosius kulinarinius ieškojimus.


Šaltinis: Medafarm.ru