Demografinę krizę Kauno arkivyskupijoje rodo palaidojamų asmenų skaičius, kuris gerokai lenkia pakrikštijamų vaikų ir suaugusiųjų skaičių. Tačiau Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius pastebi, jog pastaraisiais metais daugėja santuokų ir suaugusiųjų žmonių krikštų.
Pernai Kauno arkivyskupijos bažnyčiose pakrikštyta 4810 vaikų ir suaugusiųjų, tai yra 268 daugiau nei 2003 metais. Su Bažnyčia buvo palaidota tūkstančiu daugiau Kauno arkivyskupijos gyventojų nei pakrikštyta - 5820. Lyginant su ankstesniais metais, laidojamųjų sumažėjo pusantro šimto.

2004 metais Kauno arkivyskupijos Šeimos centre sužadėtinių rengimo santuokai programą išklausė 1126 poros, tai yra 146 poromis daugiau nei 2003-iaisiais. Dar 896 žmones santuokai pernai parengė Katechezės mokykla, veikianti Kauno arkivyskupijos Jaunimo centre. Čia taip pat 11 suaugusių žmonių ruošėsi krikštui, 36 jaunavedžiai ruošėsi Pirmajai komunijai ir Sutvirtinimui.

Gerokai daugiau darbo nei anksčiau turi Kauno arkivyskupijos tribunolas, kuris pernai gavo 53 ieškinius dėl santuokos paskelbimo negaliojančia. Pasak S. Tamkevičiaus, jei šeima Tribunolui įrodo, kad santuoka buvo negaliojanti, tokių iširusių šeimų sutuoktiniai turi teisę legaliai iš naujo tuoktis Bažnyčioje.

Pernai Kauno arkivyskupijos tribunolas išsprendė 28 bylas, 25-ose iš jų santuokos paskelbtos negaliojančiomis. Šiuo metu dar svarstomos 49 šeimų bylos. Arkivyskupo teigimu, prieš dešimtmetį tokių bylų būdavo vos kelios.

ELTA