Gruodžio 26 dieną, 19 val., Vilniaus gyventojams ir svečiams Kalėdų proga koncertuos populiariausios Lietuvos scenos žvaigždės. Visi norintys smagiai praleisti antrąjį Kalėdų vakarą kviečiami į Katedros aikštę, kur iki 20.30 val. skambės nuotaikingos dainos ir koncertavusiųjų žvaigždžių atliekamas 2005 metų sostinės Kalėdinis himnas. Koncertą vainikuos įspūdingi šventiniai fejerverkai.

Šventinėje koncerto programoje bus galima išvysti ir išgirsti gerai žinomus šou scenos atlikėjus: Žilviną Žvagulį, Liną ir Simoną, Mantą bei "Kalėdų fabrike" valytojos ir ledo karalienės vaidmenis atlikusią Rūtą Ščiogolevaitę. Taip pat ant scenos siautės "Laura & The Lovers", "SKAMP", "DELFINAI", "BIPLAN", "B'AVARIJA" bei šokių kolektyvas "TODES".

Anot "Kalėdos sostinėjė 2005" organizuojančios bendrovės "Concept events & media" generalinio direktoriaus Tado Rimdžiaus, šiemet labiausiai norėjosi, kad per Kalėdas žmonės daugiau laiko praleistų ne eilėse prekybos centruose, o su artimaisiais bei brangiais žmonėmis, išeitų pasivaikščioti snieguotomis Vilniaus gatvėmis, paklausytų gražios muzikos ir linksmai praleistų laiką.

Šventinio Kalėdų koncerto organizatoriai šiemet jau surengę įspūdingą originaliosios miesto eglutės įžiebimo ceremoniją ir Kalėdinę mugę Vilniaus mieste, savo renginiais į miesto gatves pritraukė tūkstančius žmonių.

Preliminariais duomenimis, į eglutės įžiebimo ceremoniją susirinko per 10 tūkst. žiūrovų, o tris dienas vykusią Kalėdų mugę aplankė maždaug 15 tūkst. žmonių.

Tikimasi, jog Šventinis Kalėdų koncertas privilios rekordinį skaičių žiūrovų - iki 20 tūkst. miestiečių.

"Šiuo renginiu siekiame paskatinti žmones kartu su šeimomis dar sykį išeiti į miestą, pasiklausyti linksmos muzikos ir sužinoti, kaip populiariausios Lietuvos žvaigždės keičia savo šventimo įpročius", - trumpai renginį anonsavo T. Rimdžius.

ELTA