{mosimage}“The Baltimore Sun“ (JAV) leidinys skelbia, jog daugelio JAV naujagimių kraujyje rastas sintetinis polimeras, naudojamas teflono gamyboje. Ši medžiaga naudojama daugelio indų nepridegančiais paviršiais gamyboje, taip pat mobiliųjų telefonų bei skėčių gamyboje. Manoma, kad ši medžiaga, dar kitaip vadinama C8, turi kancerogeninių savybių, nes tai patvirtino bandymai su gyvūnais.

C8 kaupiasi aplinkoje ir žmogaus organizme. Ankstesni tyrimai parodė, kad šios medžiagos aptinkama beveik visų JAV gyvenančių suaugusiųjų kraujyje, tačiau jos toksiškumas nebuvo įrodytas.

Neseniai atliktame tyrime buvo tiriami 300 naujagimių kraujo pavyzdžiai paimti iš virkštelės. Išanalizavus rezultatus paaiškėjo, kad 298 naujagimių kraujyje aptikta nedidelė C8 koncentracija. Mokslininkai mano, kad naujagimiai labiau pažeidžiami C8, nei suaugusieji. Šios teorijos patikrinimui dabar planuojamas naujagimių hormoninio statuso vertinimas. Tyrimo rezultatai bus skelbiami po keleto mėnesių.
 
Tuo tarpu teflono gamintojai, kaip ir anksčiau, atmeta bet kokią galimybę, jog gaminiai tefloniniu paviršiumi gali turėti kenksmingų medžiagų.

Šaltinis: medportal.ru