Moksleivių atostogų proga projektas "Pagaminta Lietuvoje: 1956-1991" visiems vaikams ir jų tėveliams rodo prieš dvidešimtį metų sukurtą muzikinę pasaką "Traukinys į Bulzibarą". Šį šviesaus atminimo režisieriaus Algirdo Aramino ir rašytojos Violetos Palčinskaitės sukurtą filmą galima vadinti XXI a. pranašu. 1986m. kinuose pasirodžiusi pasaka pranašavo, kad ateityje visi moksleiviai namie turės personalinius kompiuterius.

"Šio filmo centras - mokytojas. Jo tema man be galo svarbi. Kaip mes išauklėsim savo vaikus, ką jiems duosim, kuo užauginsim - tokia ir bus mūsų ateitis, - prieš dvidešimtį metų žurnalui "Kinas" sakė režisierius A.Araminas. - Visuotinių komunikacijų amžiuje prarandame gyvus žmogiškus ryšius, nebesilankome vienas pas kitą, nebemokame rašyti laiškų, bendraujame telefonu. Esam godūs daiktų, kaip laukiniai blizgučių. O vis dėlto pats didžiausias gėris - ne turėti, o mylėti. Mus supa didžiulis nuostabus pasaulis, kurį reikia išmokti pamatyti, kad pamiltum, pamilti, kad trokštum išsaugoti", - turbūt ne vienas sutiks, kad šios 1986 m. išsakytos šviesaus atminimo režisieriaus mintys aktualios ir šiandien.

Muzikinis filmas vaikams "Traukinys į Bulzibarą" - tai sąlyginis žaidimas, kuriame mokytojas (akt. Maitas Agus) ir būrelis mokinių, keliaudami iš miesto "A" į miestą "B", atsiduria fantazijos šalyje. Čia išbandomos vaikų dvasinės savybės, atsparumas blogiui, pasiryžimas surasti save.

Šaltinis: ELTA