{mosimage}Esminis instinktas žmogų skatina nuolat ieškoti paties geriausio priešingos lyties atstovo, o vėliau priverčia ilgai kapstytis savo nesėkmių liūne. Naujausias JAV mokslininkų tyrimas tik patvirtino liūdną tiesą – nesimetriškiems žmonėms (ypač vyriškos lyties atstovams) sunkiau tapti nugalėtojais, kai kovojama dėl širdies išrinktojo.


Mokslininkai atliko eksperimentą: 14-19 m. nepatyrę paaugliai jamaikiečiai šokantys ir besirenkantys partnerius buvo filmuojami specialiomis kameromis. Merginos iš minios rinkdavosi tuos šokių partnerius, kurie buvo „simetriškiausio“ sudėjimo. Vyrams, kaip žinia, vienos partnerės būna maža, todėl vaikinai nesugebėdavo apsistoti ties viena dailiosios lyties atstove, jiems patiko absoliučiai visos idealaus sudėjimo merginos.

Tyrėjai priėjo išvados, kad jaunuoliai rinkdamiesi yra mažiau kaprizingi, nei merginos. O grožis visiems yra savotiškas sveikatos indikatorius. Todėl moterys nesąmoningai renkasi simetriško  sudėjimo vyrus, kad susilauktų stiprių gyvybingų palikuonių.

Šaltinis: medicus.ru