Tikslinant 2005 metų valstybės biudžetą, moksleivių maitinimo normų padidinimui skirta 874 tūkst. litų. Finansų ministerija pritarė ir Vyriausybė skyrė reikalingą finansavimą Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyvai, kuria siekiama užtikrinti, kad dienos maitinimo norma atitiktų fiziologinius mokinių amžiaus ypatumus ir sveikos mitybos principus.

     "Esu įsitikinęs, kad visavertė ir kokybiška mityba - viena svarbiausių jauno žmogaus raidos sąlygų," - sako finansų ministras Zigmantas Balčytis. "Tad skirti lėšų vaikų ir moksleivių maitinimo kokybei gerinti buvo būtina".

     Švietimo ir mokslo ministerija planuoja mokyklose, kuriose maitinimą organizuoja viešojo maitinimo įmonės, suderinusios su ŠMM, maitinimo vienos dienos normą mokiniui padidinti iki 30 proc.; sanatorinių ir sanatorinių internatinių mokyklų mokiniams skirti 9,25 lito, specialiųjų vaikų auklėjimo ir globos namų, ugdymo centrų, specialių poreikių internatinių ir profesinių mokyklų (kurtiesiems, akliesiems, sutrikusio intelekto, kt.) mokiniams gyvenantiems bendrabutyje - 8,5 lito, negyvenantiems bendrabutyje - 5,4 lito, besimokantiems pagal ikimokyklinio ugdymo programas - 7,25 lito; kt.

Šaltinis: Finansų ministerija