Prieš metus projektas "Nedelsk" 100 mokyklų moksleivius pakvietė pasveikinti savo mamytes, užrašant palinkėjimą ant rožinio kaspinėlio. Šiais metais iš nuoširdžiausių vaikų linkėjimų "Nedelsk" sudėjo laišką, kurį Mamos dienos proga savo mamytėms įteiks 20 000 Lietuvos moksleivių iš 106 mokyklų.

Į laišką sudėti Vilniaus, Prienų, Kaišiadorių, Ignalinos, Kelmės, Biržų, Gargždų, Panevėžio rajono vaikų surašyti linkėjimai.

"Noriu pasakyti tau šį tą labai svarbaus. Mylėk save labiau". Karolina, 9 metai, Biržai

"Mamyte, tu man esi pati brangiausia ir svarbiausia pasaulyje". Mantas, 10 metų, Miežiškiai, Panevėžio raj.

"Aš noriu, kad visada būtum laiminga, linksma ir sveika". Evelina, 7 metai, Elektrėnai.

Nors ir ne visada pavyksta, bet stengiuos suteikti tau kuo mažiau rūpesčių ir sielvarto". Gabrielė, 12 metų, Gargždai.

"Kad ir kaip norėčiau, žinau, jog negaliu apsaugoti tavęs nuo klastingų ligų". Tomas, 14 metų, Kelmė.

"Žinau, jog yra pavojingų ligų, kuriomis serga tik moterys, ir kad jų galima išvengti laiku pasitikrinus". Lukas, 14 metų, Prienai

"Prašau tavęs, mamyte, rask laiko nueiti pas gydytojus ir pasitikrinti, kad ir tau, ir man būtų ramu". Karolina, 11 metų, Kaišiadorys.

"Mane graužia mintis, jog nepasirūpinu tavimi, nors myliu labiau už viską pasaulyje". Saulė, 10 metų, Vilnius.


"Rožinis kaspinas" visame pasaulyje vienija moteris, neabejingas savo sveikatai. Tai ženklas, jog kiekviena moteris turi atrasti laiko ir pasitikrinti dėl krūties vėžio, kuris yra dažniausia moterų onkologinė liga. Laiku diagnozavus ligą, išgelbėti galima daugiau nei 90 procentų moterų, tuo tarpu Lietuvoje miršta kas antra susirgusi moteris, kuri kažkam dukra, sesuo, mama.

"Iš vaiko rankų gautas kaspinėlis paskatins moteris pasirūpinti savimi vardan tų, kurie mus myli – mūsų vaikų," – sako projekto "Nedelsk" iniciatorė Agnė Zuokienė. Projektas "Nedelsk" jau 5 metus Lietuvoje ragina moteris pastebėjus pakitimus krūtyse nelaukti skausmo, o nedelsiant kreiptis į medikus. "Rožinio kaspino" autobusėlio maršrute jau 300 Lietuvos vietovių. Šių metų kelionė prasidės gegužės 2 dieną.

Sveikatinimo projektas "Nedelsk"