Mokyklose diegiamu (nuo 2004 m.) vaikų sveikatos priežiūros modeliu siekiama išsaugoti mokinių sveikatą.

58 savivaldybių duomenimis, 2005 m. sveikatos priežiūrą mokyklose vykdė 769 specialistai, ženkliai padaugėjo specialistų, baigusių visuomenės sveikatos studijas, 355 -tobulino kvalifikaciją specialiuose kursuose.

2005 m. Sveikatos apsaugos ministerija skyrė beveik 5 mln. litų sveikatos priežiūrai mokyklose finansuoti.
Savivaldybės pačios skyrė daugiau lėšų, o Kelmės r. ir Plungės r. - daugiau kaip dvigubas sumas nei buvo įsipareigojusios.
Dalies skirtų lėšų nepanaudojo Kauno r. (35657 Lt) ir Kauno m. (20230Lt) savivaldybės.

Visuomenės sveikatos specialistų uždavinys mokyklose - ligų profilaktika, supratimo apie sveiką gyvenseną ugdymas, o ne asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimas, -
teigia Valstybinio aplinkos sveikatos centro direktorius Erikas Mačiūnas, tačiau medikamentams išleidžiama vis dar didelė dalis lėšų .

Sprendimą dėl visuomenės sveikatos priežiūros specialisto etato steigimo priima savivaldybės institucija, atsižvelgdama į tai, kiek savivaldybės teritorijoje mokosi mokinių.
Tačiau Palangos, Visagino ir Jonavos, Kauno, Prienų, Šakių, Trakų, Zarasų r. savivaldybės nesilaiko nustatytos tvarkos.

2006m. Sveikatos apsaugos ministerija skyrė 5,5 mln. litų sveikatos priežiūrai mokyklose finansuoti.

Pagal Sveikatos priežiūros mokyklose finansavimo tvarką, jeigu mokyklos steigėjas yra savivaldybė, tai 1/3 lėšų, kurių reikia sveikatos priežiūrai joje, skiria mokyklos steigėjas, o iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto skiriama 2/3 lėšų. Kitų steigėjų mokykloms iš PSDF biudžeto skiriamos visos reikiamos lėšos. Šiomis lėšomis

Šaltinis: ELTA pranešimai spaudai