"Mokausi gyventi iš tavęs" – tai skelbia pagrindinė kampanijos "Vaikystė be smurto" idėja. Paramos vaikams centro pradėta socialinė kampanija ragina susimąstyti apie tai, iš ko vaikai išmoksta kalbėti, elgtis ir kviečia kartu kurti saugią vaikystę be smurto.

"Kalbame ne tik apie fizinį smurtą namuose, kalbame apie kasdienę vaiko aplinką, kurioje formuojasi jo mąstysena ir vertybės. Jeigu vaikas yra piktas, šiurkščiai kalba ar elgiasi, reikėtų pirmiausia pagalvoti, iš ko jis to išmoko", - teigia Paramos vaikams centro direktorė, psichologė Aušra Kurienė. Pasak A. Kurienės, jeigu augantį vaiką supa žmonės, iš kurių jis nemato teigiamo pavyzdžio, sunku tikėtis, jog vaikas elgsis kitaip, negu išmoko stebėdamas juos.

Kampanija "Vaikystė be smurto" siekia ne tik atkreipti visų suaugusiųjų dėmesį į vaiko auklėjimą, bet ir skatinti įvairias savivaldos institucijas imtis aktyvių veiksmų užtikrinant vaikų saugumą ir teikiant pagalbą nuskriaustiems vaikams. "Mūsų valstybėje labai trūksta efektyvios pagalbos šeimai sistemos, kuri padėtų ugdyti geros tėvystės įgūdžius", - sako A. Kurienė.

Kampanijos iniciatorių teigimu, prie šios kampanijos gali prisidėti kiekvienas tiesiog rodydamas vaikams tinkamą pavyzdį arba padėdamas šalia esantiems vaikams, jeigu juos ištiko bėda. Prie kampanijos taip pat galima prisidėti ir siunčiant SMS žinutę su žodžiu "STOP" numeriu 1338 taip paaukojant 2 Lt. Kampanijos metu surinktos lėšos bus panaudotos Pagalbos centro vaikams smurto aukoms įrengimui.

Tokia socialinė kampanija jau sėkmingai vykdyta Lenkijoje, 2006 metų pabaigoje taip pat pradėta vykdyti Bulgarijoje, Latvijoje, Makedonijoje, Moldovoje, Ukrainoje.

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai