Už 15 litų konsultuotis su gydytoju 8 minutes galima telefonu. Kol kas paslauga teikiama mobiliojo ryšio bendrovės "Bitė Lietuva" klientams.

Bendrovės pranešime spaudai teigiama, kad konsultacijas teiks gerai žinomi šalies medikai. Iš viso gyventojus telefonu konsultuos apie 60 medikų.

Konsultacijos bus teikiamos visą parą. Paslaugą sukūrusi "Bitė" žada, kad vėliau ja galės naudotis visų šalies mobiliojo ryšio operatorių klientai.

"Bitė" teigia, kad bus užtikrintas pacientų duomenų ir pokalbių konfidencialumas.

Skambinantysis pirmiausia išklauso informaciją apie galimas konsultavimo kryptis, specialistus ir sužino paslaugos kainą - ši skambučio pradžia apmokestinta įprastais pasirinkto mokėjimo plano tarifais. Ligoniui apsisprendus, gydytojas patvirtina, kad jis gali konsultuoti ir pradeda teikti mokamą konsultaciją.

Jei pokalbis su gydytoju užtrunka ilgiau nei 8 minutes, kiekvienos papildomos 3 minutės apmokestinamos 6 litų tarifu.

Gydytojai telefonu teiks patarimus sveikos gyvensenos, racionalios mitybos, vaikų auginimo bei priežiūros, vaistų vartojimo, simptominio gydymo klausimais, aiškins atliktų tyrimų rezultatus. Konsultacijos telefonu neteikiamos ūmių būklių atveju, nepilnamečiams, neblaiviems ar agresyviems pacientams.

Prireikus gydytojai skambutį peradresuos greitosios medicinos pagalbos stotims.

ELTA