Pasirodo, vartoti antibiotikus reikia mokėti!
Statistika rodo, kad antibiotikai tiek skiriami, tiek vartojami neteisingai, ir tokių atvejų yra praktiškai pusė. Vienas labiausiai apie antibiotikus paplitusių mitų – antibiotikus reikia vartoti ilgai (10-14 d.), kol visiškai išnyks ligos simptomai. To daryti tikrai nereikia, efektas pasiekiamas ir po trumpo antibiotikų vartojimo kurso.

Antrasis mitas – preparatą reikia keisti po 5-7 dienų vartojimo, neva mikrobai pasidaro atsparūs vaistams. Pasak specialistų, efektyvaus preparato pakeitimas kitu ne sumažina, o padidina minėtą riziką. Jei ligonio būklė nė kiek nepagerėja po 2-3 parų antibiotikų vartojimo, tik tuomet vaistą būtina keisti.

Gerokai pasenusi ir nuomonė apie antibiotikų toksiškumą bei neigiamą poveikį imunitetui. Senosios kartos preparatai iš tiesų turėjo tokių šalutinių poveikių, tačiau šiais laikais imunitetui kenksmingi vaistai vartotojų visai nepasiekia, nes jie atmetami dar bandymų metu.

Stipriai perdėta ir nuomonė apie šalutinį antibiotikų poveikį - disbakteriozę. Žarnyno mikrofloros pokyčiai, pavartojus antibiotikų, praeina savaime, todėl specialios korekcijos nebūtinos.

Šaltinis: Kleo.ru