Šeštadienį "Forum Palace" rūmuose tiesioginio LNK eterio metu paskelbta nauja Lietuvos grožio karalienė. Ja tapo 22 metų studentė Jurgita Jurkutė. "Mis Lietuva" finalu baigėsi LNK realybės šou "Grožio mokykla". Mis Lietuva 2007 Jurgita Jurkutė Vilniaus universitete studijuoja socialinį darbą, ji yra trečio kurso studentė. "Mis Lietuva 2007" konkurso nugalėtoja apdovanota 10 tūkstančių litų prizu, ji taip pat įgavo teisę atstovauti Lietuvai tarptautiniame grožio konkurse.

"Kartu su karūna gavau ne tik garbę, bet ir didelę atsakomybę už savo šalį. Padarysiu viską, kad kuo geriau atstovaučiau Lietuvai pasaulyje. Dviguba garbė yra būti išrinktai ne tik komisijos, bet ir tautos", - pasakė J. Jurkutė. Be "Mis Lietuva 200" titulo, Jurgita Jurkutė pelnė ir tautos simpatijas – žmonės, balsuodami telefonu, ją išrinko "Mis Publika". Dar prieš renginį Jurgita "Mis Publikos" titulą įvardino kaip savo tikrąją svajonę. Šį kartą ir komisijos, ir žiūrovų nuomonės sutapo. Prieš konkursą merginos pačios spėjo, kas taps grožio karaliene. Dauguma įvardijo būtent Jurgitą.

Konkurso nugalėtoja Jurgita Jurkutė kaip vieną didžiausių savo, grožio karalienės, tikslų įvardija pagalbą našlaičiams. "Mano svajonė – padėti sugrįžti vaikams be tėvelių į šeimą. Stengiuosi iš visų jėgų įgyvendinti šią svajonę. Kaip aš sakau, visada reikia svajoti. Šis konkursas taip pat buvo mano svajonė. Jis atidarė duris į platesnius vandenis", - po konkurso vaišindama visus karalienės tortu kalbėjo Jurgita Jurkutė.

Jurgita Jurkutė prieš septynerius metus yra laimėjusi "For supermodel Lietuva" konkursą ir jau kuris laikas dirba modeliu. Jai teko dirbti Japonijoje, Pietų Korėjoje, Italijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Vokietijoje.

Grožio konkurse "Mis Lietuva 2007" pirmąja vicemis tapo 17 metų moksleivė iš Klaipėdos Kornelija Pintverytė, antrąja vicemis – 20 metų Marijampolės kolegijos studentė Dovilė Juškevičiūtė. "Mis foto" paskelbta Justė Juozapaitytė, 17 metų moksleivė iš Palangos, "Mis elegancija" – Kornelija Pintverytė.

Vos per žingsnelį nuo garbingojo titulo likusi pirmoji vicemis Kornelija Pintverytė mano, kad tapti grožio karaliene jai sutrukdė amžius. Jis neatmeta galimybės dalyvauti grožio konkurse kitąmet. "Sieksiu tol, kol pasieksiu savo tikslą", - sakė septyniolikos metų moksleivė. Ji kitąmet ruošiasi stoti į socialinio darbo arba psichologijos specialybę.

Antrojo vicemis Dovilė Juškevičiūtė Marijampolės kolegijos dailės specialybės pirmakursė, bet kitąmet planuoja stoti į kultūrinės veiklos vadybą. "Šis renginys – puiki praktika ir pažintis su renginių organizavimu iš vidaus. Tai buvo vien priežasčių dalyvauti šiame konkurse", - sakė Dovilė.

Dėl "Mis Lietuva" karūnos varžėsi penkiolika merginų – keturiolika laidos "Grožio mokykla" finalisčių ir "Mis Laikinoji sostinė" Greta Kazlaitė. Į "Mis Lietuva 2007" finalą pateko šios keturiolika "Grožio mokyklos" absolvenčių: klaipėdietė studentė Julija Vežauskaitė, kaunietė studentė Ksenija Lomakina, kaunietė profesionali čiuožėja Rūta Gajauskaitė, kaunietė studentė Erika Drulytė, alytiškė studentė Deimantė Jaruševičiūtė, plungiškė studentė ir manekenė Jurgita Jurkutė, klaipėdietė moksleivė Kornelija Pintverytė, vilnietė moksleivė Justina Mazaratij, klaipėdietė studentė Eglė Urbonavičiūtė, vilnietė studentė Milda Vaškelytė, šiaulietė studentė Edita Milinauskaitė, kaunietė drabužių salono vadovė Aistė Zenkevičiūtė, palangiškė moksleivė Justė Juozapaitytė ir marijampolietė studentė Dovilė Juškevičiūtė.

 

"Mis Lietuvą" 2007 išrinko komisija, vadovaujama mikrochirurgo Kęstučios Vitkaus, komisiją sudarė TV prodiuseris Audrius Giržadas, aktorė Gražina Baikštytė, dizainerė Ramunė Piekautaitė, prodiuseris Rolandas Skaisgirys, Fotomenininkų sąjungos pirmininkas Antanas Sutkus, aktorė Adrija Čepaitė, tarptautinės sportinių šokių kategorijos teisėjas Ronaldas Kirvelis, aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis ir "Mis Lietuva 2004" Agnė Maliaukaitė.


Šaltinis: BNS pranešimai spaudai