Šis siužetas neseniai apskriejo visas Europos televizijas: Milane, negyva moteris Cezario operacijos metu pagimdė dukrelę. Naujagimė pavadinta mamos vardu - Kristina.

38-erių italė mirė, kai jos nėštumas buvo vos 17 savaičių, plyšus galvos smegenų aneurizmai  (tai kraujo išsiliejimas į smegenų audinį, apie smegenų dangalus ar į galvos smegenų skilvelių sistemą). Konstatavus nėščios moters smegenų mirtį, jos kūnas 12-ai savaičių buvo prijungtas prie gyvybę palaikančios aparatūros.

Gimė 713 gramų svorio mergaitė. Per 2,5 mėnesio ji priaugo 2 kilogramus svorio, tačiau gydytojai dar baiminasi dėl mergaitės sveikatos.

Po Cezario pjūvio operacijos kai kurie moters vidaus organai dar buvo panaudoti persodinimo operacijoms donorų labai laukusiems ligoniams.

Deja, panašūs atvejai medicinos istorijoje ne visada baigiasi taip laimingai. Prieš metus, 38 m. nėščia amerikietė mirė nuo melanomos komplikacijų. Mirus smegenims, jos kūno gyvybė taip pat buvo palaikoma dirbtinai. Po 10 savaičių gimė mergytė, svėrusi apie 800 gramų. Tačiau po mėnesio, dėl sunkios infekcijos, naujagimės gyvybė užgeso.

Šaltinis: medinfo.ru