JAV žinių žurnalas "Time" Metų žmonėmis išrinko turtingiausią pasaulio vyrą Bilą Geitsą (Bill Gates), jo žmoną Melindą (Melinda) bei roko atlikėją ir taikos aktyvistą Bono (Bono). Atitinkamas sprendimas pagrįstas humanitarine trijų "gerųjų samariečių" veikla, be kita ko - kovoje su badu ir AIDS Afrikoje.

"Bilo ir Melindos Geitsų fondas" (" Bill & Melinda Gates") yra didžiausia pasaulio labdaros organizacija, kurios kapitalas siekia 29 milijardus dolerių (24 milijardus eurų). "Time" pabrėžė šio fondo dosnumą ypač šiais metais. 2005-ųjų spalį fondas paskelbė vien tik kovai su maliarija skirsiantis 258 milijonus dolerių.

Sietle gimusio 50-mečio B. Geitso, kuris yra "Microsoft" įkūrėjas, turtas vertinamas 46,5 milijardo dolerių. Jau daug metų jis užsiima labdaringa veikla. Iki savo mirties B. Geitsas, jo pačio teigimu, ketina paaukoti 90-95 proc. viso savo turto. Kiekvienam savo vaikui milijardierius ketina palikti tik 10 milijonų. Su žmona Melinda ir trimis vaikais B. Geitsas gyvena didžiulėje viloje Redmonde (Vašingtono valstija).

Bono, 45 metų roko grupės "U2" atlikėjas, daug prisidėjo, kad turtingosios pasaulio valstybės besivystančioms šalims dovanotų per 40 milijardų eurų skolų, teigia "Time" žurnalas. Praktikuojantis katalikas Bono pastaraisiais metais susitiko su daugeliu pasaulio galingųjų, tarp jų - JAV prezidentu Džordžu V. Bušu (George W. Bush), Didžiosios Britanijos premjeru Toniu Bleru (Tony Blair), popiežiumi Jonu Pauliumi II. Jis kartu su Bobu Geldofu (Bob Geldof) yra politiškai aktyviausios popžvaigždės.

ELTA