Mokslininkai iš Vanderbilt universiteto (JAV) atliko eksperimentą: per duotą tam tikrą laiką berniukai ir mergaitės turėjo atlikti vidutinio sudėtingumo užduotis. Mergaitės juos atliko greičiau už berniukus. Pasak vieno tyrėjų, Stephen Camarata, jei berniukams ir mergaitėms duotume išspręsti vidutiniškai sudėtingas užduotis, pvz. kuriose reikėtų ir skaityti, ir rašyti, mergaitės pasiektų geresnių rezultatų. Tačiau taip yra ne dėl to, kad mergaitės turi daugiau žinių, tiesiog berniukams sunkiau dirbti tokiomis sąlygomis.

Mokslininkai pasinaudojo 8818 žmonių (nuo 2 iki 90 m.) atliktų intelekto vertinimo testų duomenimis. „Duomenų apdorojimo greičio“ skirtumas atsiranda dar ikimokykliniame amžiuje, dar padidėja mokykliniais metais ir maksimaliai skiriasi paauglystėje. Vėliau skirtumai mažėja, ir visai išnyksta suaugus.

Pavyzdžiui, mokslininkai duoda užduotį - per 3 minutes perskaityti kuo daugiau teiginių ir atsakyti, ar jie teisingi. Mergaitės-paauglės vidutiniškai atsako į 50 proc. teiginių teisingai. O berniukai – tik į 20 proc. Mokslininkai mano, kad šie skirtumai susiję su hormonų persitvarkymu, vykstančiu paauglio organizme.

Šaltinis: Reuters Health.