Kuriam vyrui nesmagu girdėti žmonos liaupses, koks jų vaikutis panašus į tėtuką: mažylis turi tėčio akis, tėtuko nosytė ir t.t. Pasirodo, jauna mamytė ne be reikalo taria būtent tokius žodžius. Ji nesąmoningai mėgina įtikinti vyrą, jog mažylio tėvas yra būtent jis.
Moksliniais tyrimais įrodyta, kad nuolat girdėdami, jog vaikas yra tiksli tėtuko kopija, vyrai yra žymiai rūpestingesni tėvai, labiau padeda žmonoms prižiūrėti ir auklėti atžalą.

Mokslininkų eksperimente dalyvavo 69 šeimos, auginančios iki 6 metų amžiaus vaikus. Visi tyrimo dalyviai turėjo nurodyti, į kurį iš tėvų labiau panašūs jų vaikai. Vėliau vaikų fotografijos buvo parodytos nepriklausomiems ekspertams, kurie pateikė nešališką nuomonę. 

Kokie rezultatai? Pasak mamyčių, praktiškai visi sūnūs yra panašūs į savo tėčius ir tik 77 proc. dukterų yra tėvelių kopijos. 80 proc. tėvelių yra įsitikinę, kad vaikai yra panašūs į juos pačius. 

Bet ekspertai kai kuriuos nuliūdino: pusė vaikų buvo panašūs į mamas ir tik 30 proc. – į tėčius.

Įdomu tai, kad dukrelės išlieka panašios į mamas ir kiek paūgėjusios, o berniukai tampa panašesni į tėčius praėjus maždaug 2-3 metams nuo gimimo.

Nors mamos nuo pat gimimo linkę tikinti visus, kad vaikutis panašus į tėvelį, eksperimento rezultatai parodė ką kita. Pasak mokslininkų,  tai yra instinktyvus manipuliavimas tėviškais jausmais, siekiant vyro paramos ir rūpesčio.


Šaltinis: rol.ru