Nuo šiol mamos, išėjusios pasivaikščioti su mažais vaikais, turės galimybę neužtrukdamos išsinešti puodelį kavos – nuo penktadienio Vilniaus ir Klaipėdos kavinėse „Čili kava“ jos bus aptarnaujamos be eilės.


Anot „Čili kava“ kavines valdančios bendrovės „Čilija“ marketingo vadovo Mindaugo Gumausko, idėja pasirūpinti jaunomis mamomis kilo pastebėjus pastaraisiais metais vis labiau augantį gimstamumą.

Pasak M.Gumausko, jaunos mamos paprastai eina pasivaikščioti į lauką ar prekybos centrus, tačiau joms nepatogu su mažu vaiku lankytis kavinėse, kuriose gausu žmonių, ar stovėti eilėse.

„Augindama vaiką jau įpratau namie gerti atšalusią kavą, o į kavines su vežimėliu taip pat nenoriu brautis. Todėl esu įsitikinus, kad kava, išsinešama be eilės, daugeliui mamų suteiks atokvėpio minutę ir praskaidrins pasivaikščiojimus lauke šaltuoju metų laiku“, - sako Vilniaus Senamiestyje gyvenanti Virginija Sausienė, auginanti 1,5 metų Gustą.

Mamos su mažais vaikais be eilės bus aptarnaujamos „Čili kava“ kavinėse Vilniuje Pilies gatvėje ir prekybos centre „Akropolis“ bei Klaipėdoje Taikos prospekte.

Kavinėse „Čili kava“ gaminama per 20 rūšių kava ir kavos gėrimais. Populiariausios - esspreso, capuccino bei kava su pienu. Priklausomai nuo priedų, puodelis kavos kainuoja 3 -9,5 Lt.

Statistikos departamento duomenimis, gimstamumas Vilniuje 2003 m. augo 2,1 proc., lyginant su praėjusiais metais, 2004 – 2,2 proc., 2005 – 6,9 proc.