Kitą savaitę baigsis kandidatų registracija į "Samsung Electronics" kartu su LTOK ir Lietuvos televizija rengiamą olimpinės ugnies nešėjo konkursą. Daugiau kaip 400 gautų anketų nešti olimpinės ugnies fakelą prieš 2006-ųjų Turino žiemos olimpines žaidynes daugiausiai siūlomi artimiausi žmonės - mamos ir antrosios pusės.

"Anketose matyti, kad žmonės jau spėjo užsikrėsti olimpine dvasia, o jų pasisakymai atspindi olimpines vertybes. Kiekviena atsiųsta anketa yra draugiškumo, pagarbos, altruizmo, vilties, vienybės išraiška", - sako "Samsung Electronics" rinkodaros vadovė Lietuvoje Monika Juozaitienė. "Olimpiniu judėjimu, kurį remia ir mūsų kompanija, siekiama skatinanti būtent tokius jausmus".

LTOK prezidentas ir atrankos komisijos narys Artūras Poviliūnas teigia, kad bus labai sunku atrinkti tik 20 į kitą konkurso etapą pateksiančių kandidatų, nes siūlymai labai nuoširdūs, o siūlomi žmonės galėtų atstovauti Lietuvą šioje estafetėje.

40 proc. siūlomų kandidatų sudaro artimiausi žmonės - mamos, antrosios pusės. Nors siūlantieji taip pat pretenduoja laimėti kelionę į Italiją, dažniausiai norima išpildyti kito svajonę tapti žaidynių dalimi, atsidėkoti, parodyti pagarbą, šiltus jausmus arba išreikšti susižavėjimą. Žmonės iš visos Lietuvos taip pat siūlo ir savo vaikus, brolius, seseris, draugus, kolegas ar sporto bei pramogų verslo įžymybes.

Tarp siūlomų kandidatų - įvairių sporto šakų fanai, Lietuvą garsinantys profesionalūs sportininkai, mokslininkai ir kitos šaliai nusipelniusios asmenybės, sunkius gyvenimo išbandymus patyrę žmonės arba artimieji tiesiog mėgstantys sportuoti ar svajojantys pamatyti vieną didžiausių sporto renginių pasaulyje.

Kandidatus, tinkamus estafetėje atstovauti Lietuvą, galima siūlyti iki birželio 26 d. interneto svetainėje adresu www.samsung.lt. Konkurso laimėtojas, per 3 atrankos etapus įveikęs konkurentus, bus paskelbtas liepos 13 d. Jis 11.3 tūkst. kilometrų estafetėje per Italiją gruodžio mėnesį 400 metrų neš olimpinės ugnies fakelą. Lietuvos pasiuntinį lydės ir jį pasiūlęs asmuo.

Tradiciškai olimpinės ugnies nešimo ceremonija žymi olimpinių žaidynių pradžią. Šios ceremonijos dalis yra olimpinės ugnies estafetė, kurioje ugnį neš 10 001 žmogus iš viso pasaulio. Ji truks 64 dienas ir aplankys 61 Italijos miestą.

BNS pranešimai