Penktą pavasarį rengiamoje "Mados infekcijoje" naujausias drabužių kolekcijas pristatys ne tik 11 jaunųjų Lietuvos dizainerių, bet ir britai, prancūzai, vokiečiai bei italai.

Vilniaus Gėtės (Goethe) instituto ir Italų kultūros instituto kvietimu kovo 17-19 dienomis Lietuvoje viešėsiantys drabužių modeliuotojai ketvirtadienį Vilniaus dailės akademijoje skaitys viešas paskaitas.

Prieš kolekcijų demonstraciją Šiuolaikinio meno centre bus rodomas dviejų dalių filmas apie garsųjį Ivą San Loraną (Yves Saint-Laurent) ir jo modelių namų kasdienybę. Kovo 18 dieną filmą pristatys ir diskusijose dalyvaus režisierius Deividas Teboulas (David Teboul).

Per dvi dienas 18 jaunųjų dizainerių pristatys originalias kolekcijas, kurias lydės specialios vaizdo ir garso instaliacijos.

Pirmadienį spaudos konferencijoje apie renginį pasakojusi "Mados infekcijos"sumanytoja Sandra Straukaitė pasidžiaugė, kad pagaliau mada buvo pripažinta menu ir įsileista į Šiuolaikinį meno centrą.

"Tai, kad šiemet pradėjome bendradarbiauti su Gėtės, Italų kultūros institutais, Britų taryba ir Prancūzų kultūros centru, rodo, jog visus tuos metus ėjome teisingu keliu", - sakė festivalio meno kuratorė.

Pasak dizainerės, penktadienį ir šeštadienį Šiuolaikinio meno centro lankytojai pasijus tarsi Federiko Felinio (Federico Fellini) filme, kuriame pulsuos spalvingas ir išraiškingas meno-mados pasaulis.

Kolekcijų pristatymus lydės muzika, diskusijos, filmai, vokiečių menininkės Urzulos Noigebauer (Ursula Neugebauer) instaliacija iš raudonų suknelių "Sukinys ore".

ELTA