Informacinių technologijų įmonė "Skaitos kompiuterių servisas" (SKS) ir kontaktų centrų bendrovė "Lintel" pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią ši įmonė teiks gyventojams informaciją apie medikamentus telefonu 118.
Šiuo telefonu, naudojantis vaistinėms skirta duomenų baze "SKS vaistai", bus galima gauti informaciją apie vaisto savybes ir vartojimą, kompensavimo sąlygas, taip pat apie artimiausią vaistinę, prekiaujančią reikiamu medikamentu, vidutinę jo kainą bei analogus, pranešė bendrovės.

Informacija apie vaistus yra teikiama ir SKS sukurtame tinklapyje www.vaistai.lt.

"Lintel" generalinės direktorės Daivos Urbanavičienės teigimu, informacijos telefonu 118 kiekvieną mėnesį sulaukia per 900 tūkst. skambučių.

"SKS vaistų" informacija teikiama ir kitu, bendrovei "Eniro" priklausančiu telefonu 1588.

"Lintel" yra "Lietuvos telekomo" antrinė įmonė ir didžiausia kontaktų centrų paslaugas teikianti bendrovė Lietuvoje. "Lintel" aptarnauja 16 mln. kontaktų per metus ir valdo 4 kontaktų centrus.

SKS prekiauja ir prižiūri kompiuterinę techniką, instaliuoja ir prižiūri tarnybines stotis, kuria ir diegia duomenų saugumo sprendimus, dirba su internetinėmis verslo sistemomis. Plačiausiai naudojama tokia bendrovės sukurta sistema - "SKS vaistai", per kurią vaistus užsakinėja daugiau nei 800 šalies vaistinių.

ELTA