Lietuvos vyrai ne tik aktyviai domisi kontracepcijos tema, bet ir noriai demonstruoja savo žinias apie kontraceptines priemones, jų poveikį ir naudojimo būdus. Tai atskleidė interneto svetainės www.kontracepcija.lt rengtas žaidimas "Misija: keičiam".

"Jau praėjo tie laikai, kai vyrai balo ir raudonavo kalbėdami apie kontracepciją. Apie porų intymaus gyvenimo saugumą dabar vis dažniau kalbamės su abiem poros pusėm, ne vien moterimis. Vyrai vis labiau supranta, jog ir jiems būtina išmanyti apie saugų lytinį gyvenimą", – sako gydytoja ginekologė Regina Gilesevičienė.

Dvi savaites tinklalapis rengė žaidimą "Misija: keičiam!", kurio laimėtoju tapo vyras. Žaidimo metu reikėjo siūlyti sugalvotus lietuviškesnius kontraceptinio pleistro pavadinimo variantus. Organizatorius nustebino ir nudžiugino žaidime dalyvavusių vyrų aktyvumas – jie sudarė net 60 proc. žaidimo dalyvių. Iš viso savo variantus siūlė per 500 interneto svetainės lankytojų.

Siūlydami naujus pavadinimus kontraceptiniam pleistrui, vyrai atskleidė savo išmanymą ir žinias apie moterišką kontracepciją. Jų siūlyti kontraceptinio pleistro pavadinimai tiksliai atspindėdavo šio produkto savybes. Be laimėtojo "savaičiuko", dar būtų galima išskirti tokius vyrų pasiūlytus kontraceptinio pleistro pavadinimus kaip "matomukas" (atspindi šūkį "Žinau ir matau, kad esu saugi"), "minisargis", "miniukas" (dėl kontraceptinio pleistro dydžio), "pasekmiukas" (nes, pasak autoriaus, apsaugo nuo pasekmių).

"Svarbus ir dar vienas naujos tendencijos aspektas – vyrai ne tik daug žino apie kontracepciją ir domisi intymaus gyvenimo saugumu, bet ir yra linkę prisiimti sau daugiau atsakomybės", – teigia gydytoja. Idealiu atveju kontracepcija turi rūpintis tiek vyras, tiek moteris, nors dažniausiai tuo rūpinasi tik moterys. Be to, kaip pastebi R.Gilesevičienė, paprastai vyrai, kurie aktyviau domisi kontracepcija, yra ir atidesni savo moterims.

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai