Lietuvos moksleiviams kelių eismo taisykles prieš vasaros atostogas primins gegužės viduryje startuojanti akcija "Saugi vasara". Jos metu į internete pateikiamus klausimus saugaus eismo tema atsakę moksleiviai turės progą laimėti populiarios šalies grupės "Mokinukės" koncertus savo mokyklose. Akcija, kuri pradeda visus metus truksiančią "Lietuvos draudimo" programą "Už saugius vaikus", rengiama drauge su Švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba.

"Ilgamete bendrovės tradicija tapusios vaikų saugumo keliuose akcijos šiemet išaugo į plačią programą "Už saugius vaikus", kuri nuo šiol truks visus metus. Programos startu taps akcija "Saugi vasara", kurios metu atostogas pradedančius moksleivius pakviesime dalyvauti konkurse ir prisiminti saugaus eismo keliuose pagrindus", – sakė "Lietuvos draudimo" generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis. Pasak jo, pasirūpinti moksleivių saugumu bendrovė nuo šiol sieks ir kiekvienu metų sezonu, kuomet eismo aktyvumas ypač išauga arba eismo sąlygos suprastėja.

"Džiaugiamės pirmąja šalyje tokio masto draudikų iniciatyva, kuri skatins vaikus ir moksleivius domėtis saugaus eismo taisyklėmis. Tikimės, kad bendromis pastangomis pavyks sumažinti nelaimingų atsitikimų keliuose statistiką", – sako Švietimo ir mokslo ministerijos valstybės sekretorius Dainius Numgaudis. Pasak jo, Švietimo ir mokslo ministerija jau dešimt metų organizuoja konkursą "Saugokime jaunas gyvybes keliuose", prisideda prie akcijų "Saugiai į mokyklą, saugiai į namus" ir kitų, mokančių saugaus elgesio kelyje.

Pasak Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininko Sauliaus Skvernelio, svarbu, kad vaikai ir moksleiviai suprastų, jog kelių eismo taisyklės parašytos ne tik vairuotojams. "Jas būtina žinoti kiekvienam, kuris važinėja dviračiais, riedučiais ar tiesiog eina per gatvę į mokyklą ar parduotuvę. Vasarą vaikų gatvėse ypač daug, tad žinios apie eismą padės jiems apsisaugoti ir mėgautis vasara", – sakė S. Skvernelis.

Akcijos "Saugi vasara" konkursas internete vyks gegužės 15 – 30 dienomis tinklalapyje www.ldr.lt. Pagrindinį akcijos prizą – populiariosios grupės "Mokinukės" koncertus savo mokyklai – laimės net trijų mokyklų moksleiviai, kurie aktyviausiai ir teisingiausiai atsakys į internete pateiktus 20 klausimų. Konkurso nugalėtojai paaiškės gegužės 31 dieną, o koncertai mokyklose įvyks birželio pradžioje.

"Lietuvos draudimo" vaikų saugumo keliuose programą "Už saugius vaikus" rudenį pratęs tradicinė akcija "Apsaugok mane", kurią bendrovė rengia drauge su savivaldybėmis ir Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba. Vėliau bendrovė rengs akcijas vėlų rudenį ir žiemą – tada, kai eismo sąlygos suprastėja. Vaikų saugumo keliuose programas bendrovė vykdo jau septynerius metus. Į tokias socialines akcijas bendrovė investuoja iki 70 tūkst. litų kasmet.

Šaltinis: VRP