Trečdalį šalies ne gyvybės draudimo rinkos užimanti bendrovė "Lietuvos draudimas" praplėtė savo draudiminių įvykių sąrašą draudžiantis nuo nelaimingų atsitikimų.

     Birželį pristatyta nauja "Lietuvos draudimo" paslauga šalia tradicinių nelaimingų atsitikimų leidžia papildomai apsidrausti ir nuo erkinio encefalito, Laimo ligos, ūminio apendicito, stabligės ir kitų susirgimų, gauti ligonpinigius, nedarbingumo ar laidojimo pašalpas.

     Visą draudimo išmoką "Lietuvos draudimas" išmokės ir tuo atveju, jei nelaimingo atsitikimo metu draudėjas buvo vartojęs alkoholio, tačiau už šios papildomos rizikos draudimą klientui draudimo įmoka padidės apie pusantro karto.

     Iki šiol draudimo bendrovės iki 50 proc. mažino išmoką arba jos išvis nemokėjo, jei įvykus nelaimingam atsitikimui draudėjas buvo išgėręs.

     "Lietuviai paprastai draudžiasi tik trumpalaikiu - apie 10 dienų - draudimu nuo nelaimingų atsitikimų, vykdami į keliones užsienyje, tuo tarpu metams draudžiasi tik apie 5 proc., arba 150 tūkst. visų gyventojų", - antradienį spaudos konferencijoje teigė "Lietuvos draudimo" komunikacijos vadovė Žana Jakevičienė.

     Šiuo metu "Lietuvos draudimas" užima apie 27 proc. draudimo nuo nelaimingų atsitikimų rinkos, o dėl vasaros sezono pradžiai pasiūlytos naujosios paslaugos iki metų pabaigos tikisi savo rinkos dalį padidinti iki maždaug 32 procentų.

     Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, kasmet Lietuvoje nelaimingus atsitikimus patiria daugiau nei 344 tūkst. gyventojų, kasdien - vidutiniškai 943 gyventojai. Ūminiu apendicitu kasmet suserga beveik 30 tūkst. žmonių Lietuvoje, eismo įvykiuose keliuose žūsta beveik 800 žmonių, sužalojimus patiria beveik 8 tūkst. gyventojų.

     Valstybinės darbo inspekcijos duomenimis, darbe traumas kasdien patiria apie 200 žmonių.

     "Lietuvos draudimo" ekspertų duomenimis, 80 proc. visų nelaimingų atsitikimų įvyksta laisvalaikiu - buityje, sportuojant, keliaujant ar aktyviai ilsintis. Jų duomenimis, dažniausiai - 37,5 proc. visų traumų atvejų - sužalojama krūtinė ar liemuo, 22,9 proc. - rankos, 20,4 proc. - kojos, 6,7 proc. - galva.

Šaltinis: ELTA